Web-raketa

jan 23, 2019 Computers / Shopping

LED schijnwerpers zorgen voor lagere kosten

Als bouwbedrijf heb je kosten genoeg, maar waar kun je nog op besparen? Verlichting heb je nodig op de bouwplaats, maar als je nog geen LED lampen gebruikt, dan verzekeren we je dat je hier geld kunt gaan besparen. LED schijnwerpers zijn namelijk op de lange termijn een stuk voordeliger dan halogeen schijnwerpers, terwijl je niet inboet op lichtopbrengst. Hieronder leggen we uit waarom een LED schijnwerper zorgt voor lagere kosten.

 

Een LED schijnwerper verbruikt minder energie

Een gewone halogeen schijnwerper is zo’n 150 Watt. Wanneer je een vergelijkbare LED schijnwerper koopt, dus met dezelfde lichtopbrengst, dan zal je zien dat deze een verbruik heeft van 30 Watt. Dat is dus 5 keer minder dan een gewone schijnwerper. We weten niet hoeveel lampen er op de bouwplaats gebruikt worden, maar je hoeft geen wiskundig genie te zijn om te weten dat de besparing enorm is als je deze vervangt door LED lampen.

 

Een LED schijnwerper gaat langer mee

De levensduur van een halogeen lamp is ongeveer 1750 uren. Een LED schijnwerper kan wel tot 100.000 uur mee gaan. In de aanschaf is deze lamp dan misschien wel 10 keer zo duur, maar hij gaat wel 57 keer zo lang mee. Dus op dit gebied bespaar je op de lange termijn ook geld.

 

Uit bovenstaande blijkt overduidelijk dat LED lampen je niet alleen op korte termijn maar ook op lange termijn geld besparen. En als dat nog niet voldoende is om je te overtuigen van de aanschaf van een LED schijnwerper, dan overtuigt feit dat ze veel beter zijn voor het milieu je misschien wel. Door te kiezen voor LED lampen doe je dus niet alleen jezelf een plezier maar ook de wereld.

https://leds-depot.nl/led-armaturen/led-schijnwerpers-ip65.html