Updated : mei 22, 2018 in Rechten

Maak goede afspraken over jullie woning als je gaat scheiden

Als je gaat scheiden van je toekomstige ex-partner, is de grote vraag wat er met de woning gaat gebeuren. Jullie hebben hier samen jaren ingewoond. Met een mediator kun je goede afspraken maken over jullie scheiding. Wanneer je gaat scheiden is het daarom belangrijk om dit goed te regelen. Een specialist als Zorgeloosch Scheiden maakt je wegwijs in de mogelijkheden. Blijft een van de twee in de woning wonen? Willen jullie er allebei weg? Of moet het huis verkocht worden, omdat je deze niet in je eentje kunt betalen? Wat de situatie ook is, een specialist als Zorgeloosch Scheiden zorgt ervoor dat dit goed geregeld wordt en dat je je niet laat leiden door emoties.

Zorg voor een gezonde financiële situatie na het scheiden

Ook aan de financiën moet gedacht worden tijdens een scheiding. Dit is immers niet de leukste klus, maar het moet wel gedaan worden. Hoe wordt het geld verdeeld op de spaarrekening? En wat gebeurt er met de schulden? Daar moet uiteraard een oplossing voor geboden worden. Schakel je een scheidingsbemiddelaar als Zorgeloosch Scheiden in, dan weet je zeker dat de financiën voor beide partijen op een eerlijke manier worden afgehandeld. Denk hierbij aan het regelen van de hypotheek en bezittingen, maar ook aan advies over je opgebouwde pensioen en eventuele belastingen. Als je deze specialist inschakelt, weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet in deze emotionele periode. Benieuwd naar de mogelijkheden? Je vraagt eenvoudig een gratis intakegesprek aan.

Een mediator helpt je om de juiste keuzes te maken tijdens de scheiding

Het maakt niet uit of je met ruzie uit elkaar gaat tijdens een scheiding of dat een van de twee liever niet wilt scheiden. Je bevindt je in een emotionele periode. In beide gevallen is het verstandig om een mediator als Zorgeloosch Scheiden in te schakelen. Deze zorgt ervoor dat jij en je partner zich niet laten leiden door emoties tijdens de scheiding. Hierdoor weet je zeker dat de zaken goed geregeld worden en dat alles eerlijk wordt verdeeld. Vergeet daarbij ook de kinderen niet. Een mediator zorgt ervoor dat jouw kinderen tijdens de scheiding zo goed mogelijk worden opgevangen en dat zij leren begrijpen waarom jullie deze keuze hebben gemaakt.