Web raketa
Image default
Computers / Shopping

Wat maakt Bitcoin anders dan echt geld?

Zoals gezegd is bitcoin een manier om digitaal te betalen. Dat maakt het echter totaal niet te vergelijken met internet bankieren. In de eerste plaats is dat omdat er geen bank of andere tussenpersoon bij betrokken is. Dit maakt het ook een stuk stabieler. Er is immers een gevaar dat het vermogen verdampt omdat een bank omvalt. 

Alle transacties die ermee gedaan worden zijn direct, van persoon naar persoon, in het netwerk. Je slaat bitcoin dan ook zelf op in een wallet. Dit kan online zijn, maar slim is het om een op zichzelf staande wallet hiervoor te gebruiken.

Andere voordelen

Buiten het feit dat er geen tussenpersonen bestaan zijn er nog veel meer voordelen. Zo zijn de transactiekosten zeer veel lager dan bij gewoon betalingsverkeer. Bovendien kan je alles anoniem doen. De bitcoin-transacties worden immers versleuteld zodat ze niet te achterhalen zijn. 

Om die reden wordt bitcoin ook wel cryptocurrency gebruikt. Dit is overigens ook de naam die aan vergelijkbare andere digitale betaalvormen wordt gegeven. Het is immers een versleutelde valuta die gebruikt wordt via internet. Het betalen lijkt op het versturen van e-mail, maar dan zonder de mogelijkheid dat iemand onderschept en meeleest wat je doet. 

Klik hier om Bitcoin kopen bij een betrouwbare aanbieder

 

Gerelateerde artikelen

Altijd al een opslagruimte Amsterdam-Zuid gewild? Grijp dan nu uw kans!

De perfecte laptop voor studenten

Op zoek naar een van de beste maar toch goedkope IPhone hoesjes? iphonehoesjes.nl!