Web raketa
Image default
Aanbiedingen

Creëren van geanimeerde video’s, marketingstrategieën

Tips voor het maken van geanimeerde marketingvideo’s die klanten aantrekken

Als u van plan bent een succesvolle videomarketingstrategie te ontwikkelen, moet het overwinnen van ruis uw topprioriteit zijn. En geanimeerde video’s zijn een geweldige manier om dit te doen, vooral op sociale media. Er is iets met geanimeerde video’s dat de interesse en nieuwsgierigheid van kijkers wekt, maar het gebruik van animatie is eigenlijk slechts een deel van de vergelijking voor succes. Je hebt ook iets nodig dat je onderscheidt van de massa en dat emotioneel kan resoneren met je publiek.

Begin met het onderzoeken van uw doelgroep. Dit is een aspect dat eenvoudigweg niet kan worden genegeerd. Het maakt niet uit hoeveel moeite u in uw werk steekt als u uw doelgroep niet volledig begrijpt. Het is ook belangrijk om te onderscheiden waar ze zich op het kooptraject bevinden. Dit zal een verschil maken bij het kiezen van een videotype en het schrijven van een script. Maar het mooie van animatie is dat je hiermee elementen van een verhaal met volledige flexibiliteit kunt ontwerpen. Hiermee kunt u karakters creëren op basis van informatie over uw ideale klant. Zo kunnen kijkers zichzelf in de video zien.

Mensen voelen zich aangetrokken tot mooie dingen, dus het is geen verrassing dat de esthetiek van je video een grote rol speelt bij het boeien van je publiek. Visuele effecten maken het verhaal begrijpelijker en dynamischer. Op deze manier hoef je geen script te maken dat teveel details bevat, want de juiste visuals helpen je boodschap over te brengen. Het is ook belangrijk om aan sounddesign te werken. Het verbetert uw video terwijl het onzichtbaar blijft voor kijkers. Het probleem is dat veel bedrijven helemaal aan het einde van de video over sounddesign nadenken.

Het kan verleidelijk zijn om geld te besparen op de productie van uw geanimeerde video. Onthoud echter dat een eersteklas animatiefilm na verloop van tijd minder snel “verouderd”. Dit kan u op de lange termijn geld besparen, omdat u uw inhoud niet zo vaak hoeft bij te werken.

Het behoeft geen betoog dat uw video ook elementen moet bevatten die uw merk vertegenwoordigen. Animaties kunnen uw logo naadloos in een verhaal opnemen, het kleurenpalet van uw merk benutten en uw essentie door elk frame heen overbrengen.

Het mooie van animatie is dat het ervoor zorgt dat uw inhoud zo authentiek mogelijk is. Met animatie kun je bijna elk element van je video aanpassen, zowel voor je doelgroep als voor je merkstijl. Het resultaat is dat u unieke inhoud heeft waarmee u zich onderscheidt van de massa.

Hoe marketingstrategieën per branche veranderen

Effectieve marketingstrategieën worden gevormd door een aantal factoren, waaronder de behoeften, wensen en voorkeuren van de doelmarkt, strategieën van concurrenten, distributiestrategieën en wettelijke vereisten. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe marketingstrategieën veranderen afhankelijk van de branche? In feite komt soms groot succes voort uit het negeren van de schijnbaar universele marketingregels van de branche. Apple heeft bijvoorbeeld grote vooruitgang geboekt omdat het zijn hightechproducten heeft gepositioneerd zoals andere reguliere consumentenproducten, waardoor zijn producten eenvoudig en toegankelijk zijn voor de algemene consument. De beste manier om het verschil tussen bedrijfstakken te illustreren, is door te kijken naar hoe marketingstrategieën tussen bedrijfstakken veranderen.

Stem klank

De tone of voice is verrassend divers in de marketingwereld. Vaak gebruiken bedrijven in een bepaalde branche stilzwijgend een bepaalde toon. Bedrijven in het bedrijfsleven gebruiken bijvoorbeeld vaak een formele stem in de communicatie met hun publiek. Zorgbedrijven vertonen rustiger en zorgzamer gedrag. De toon die u kiest, moet aanwezig zijn in alle vormen van inhoud.

Sociale netwerken

Een andere belangrijke verandering in de marketingstrategie betreft sociale media. Meer specifiek, inhoudstype, toon en betrokkenheid. Sociale media vormen nog steeds het grootste deel van de meeste marketingcampagnes, zelfs als een merk geen pagina of profiel heeft. Sommige sectoren besteden meer tijd aan een of twee platforms dan andere. Een groot deel van de platformkeuze hangt af van de doelmarkt voor die branche en waar de concurrentie meestal aanwezig is.

Inhoud

Content is koning. Zoals u zich kunt voorstellen, verschilt het type inhoud dat wordt geproduceerd voor marketingstrategieën sterk per bedrijfstak. Sommige industrieën leggen meer nadruk op geschreven inhoud zoals blogposts, rapporten, whitepapers, enz. Anderen leggen veel nadruk op visuele inhoud zoals video’s, infographics, afbeeldingen, enz. Nogmaals, dit hangt af van het doelwit publiek, concurrenten uit de branche en specifieke merken. Maar zoals eerder vermeld, hangt dit ook af van het platform zelf. Marketeers moeten inhoud maken die is ontworpen om een ​​bepaald publiek aan te spreken en kunnen andere inhoud ontwikkelen die is ontworpen voor andere doeleinden op de markt. Als een type inhoud in de ene sector werkt, betekent dit niet noodzakelijk dat die inhoud ook in alle andere doelmarkten werkt.

Door gebruikers gegenereerde inhoud wint aan populariteit onder merken tijdens COVID-19

Aangezien Covid-19 de meeste regio’s van de wereld blijft beïnvloeden, zijn merken gedwongen om alternatieve oplossingen te zoeken. Een succesvolle strategie is het slim gebruik van user-generated content (UGC), aangezien het een echte drive voor menselijke interactie opwekt en de gemeenschap versterkt. Het gebruik van consumentencontent is bijzonder geschikt voor dit soort crisissituaties, aangezien miljoenen mensen over de hele wereld op zoek zijn naar inspirerende en direct gerelateerde content die de situatie waarin we ons bevinden, herkennen. Het brengt merken en publiek dichter bij elkaar en creëert tegelijkertijd een gevoel van verbondenheid en eenheid.

Bovendien heeft door gebruikers gegenereerde inhoud een reële impact op de bedrijfsresultaten van een merk. Nielsen ontdekte dat 92% van de consumenten organische inhoud meer vertrouwt dan traditionele advertenties. Daarom streven merken ernaar om deze menselijke connectie te creëren. Een van die merken is Oreo, dat de campagne #stayhomestayplayful lanceerde op YouTube, Instagram en Twitter. De campagne herinnerde kijkers eraan dat geluk zelfs in de moeilijkste tijden nog steeds te vinden is en dat je thuis altijd plezier kunt hebben. De campagne maakte gebruik van beeldmateriaal dat door gewone mensen was vastgelegd, wat leidde tot succes en 7,7 miljoen keer bekeken op alle platforms.

Consumenten zijn de “We are here for you” -berichten beu. Wat nu?

Onderzoek van YouGov en Adobe toont aan dat consumenten de eentonige merkinlevingsvermogen beu zijn. Begin maart waren er een paar enge weken waarin niemand wist wat ze moesten doen of zeggen op hun marketingkanalen en sociale media. Sommige merken stopten helemaal met marketing, campagnes werden opgeschort en productpromoties waren ongepast. Maar toen verscheen de term “nieuwe norm”. “Wij zijn er voor jou” is de mantra geworden van elk merk, van groot tot klein. Maar de dingen veranderen snel. Zelfs vanaf half maart zagen we online gesprekken met negatieve gevoelens over overmatig gebruik van e-mails en onoprecht empathische sociale berichten met de mantra ‘We zijn er voor jou’. En wat moeten merken vervolgens doen?

Op onderzoek gebaseerde advertenties

De advertentiekosten in veel bedrijfstakken blijven relatief laag omdat de concurrentie om zoekwoorden en doelgroepen is afgenomen tijdens de coronaviruscrisis. En dit is het perfecte moment voor digitale advertenties. Daarbij is het absoluut noodzakelijk dat de berichtgeving correct en relevant is. Daarom, als u een campagne plant, begin dan met het onderzoeken van sociale netwerken en hun publiek.

Profiteer van vluchtig gedrag

Het leven is de afgelopen drie maanden aanzienlijk veranderd. E-commerce bloeit en opent een kans voor elk merk dat nieuwe patronen van consumentengedrag wil stimuleren. Het publiek is ontvankelijker geworden en staat open voor uitdagende merken en nieuwe producten. Uit een onderzoek van Adobe bleek dat 56% van de respondenten bereid is iets nieuws te proberen, zelfs als ze de merknaam niet kenden vóór het coronavirus.

Aan de verwachtingen voldoen

Verschillende bedrijven hebben met succes hun bedrijf in slechts een paar weken tijd gedigitaliseerd om aan de behoeften van de klant te voldoen. Zelfs de meest traditionele merken zijn gedwongen te innoveren. En nu verwacht uw publiek dat u zich altijd snel kunt aanpassen aan de situatie.

Hoe u uw marketing effectiever kunt maken met hashtags

Hashtags zijn overal – en niet alleen op sociale media tegenwoordig. Ze zijn ook onderdeel geworden van marketing, PR-campagnes en branding. Maar hoe haal je het meeste uit je hashtag?

Een hashtag is gewoon een metadatatag die wordt gebruikt om inhoud te categoriseren. Het wordt op alle sociale mediaplatforms gebruikt om het gebruikers gemakkelijk te maken om inhoud over specifieke onderwerpen te vinden. Ze kunnen ook worden gebruikt om langdurig verkeer te genereren en backlinks aan te moedigen.

1) Identificeer trending hashtags

Het gebruik van trending hashtags is een van de gemakkelijkste manieren om uw inhoud aan consumenten te presenteren. Net als andere soorten virale inhoud, zijn trending hashtags van korte duur en nogal onvoorspelbaar. Om het meeste uit al deze hashtags te halen, moet je de gesprekken op sociale media goed in de gaten houden en snel handelen wanneer een trend zichtbaar wordt.

2) Gebruik een uniek merk en campagnehashtags

Hashtags voor specifieke merken en campagnes zijn uniek voor jou en worden specifiek gebruikt om je merk en promoties te promoten. Voor deze hashtag kunt u uw bedrijfsnaam, slogan of zin gebruiken die naar u of uw campagne verwijst. Merk-hashtags zijn meestal kort, pakkend en bevatten de merknaam in een of andere vorm. Doe je onderzoek om er zeker van te zijn dat de door jou gekozen hashtag niet door een ander bedrijf is gebruikt, want je wilt niet dat gebruikers in de war raken en per ongeluk andere inhoud aan je merk koppelen.

3) Maak inhoud en community-specifieke hashtags

U kunt hashtags maken die rechtstreeks verband houden met de inhoud van uw posts op sociale media om deze beter vindbaar te maken. In tegenstelling tot uw merk-hashtags, zullen ze niet in elk bericht hetzelfde zijn en moeten ze specifiek zijn voor elk specifiek sociaal bericht. Door deze hashtags aan uw inhoud toe te voegen, stelt u mensen in staat uw berichten te vinden terwijl ze zoeken naar onderwerpen die hen interesseren.

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com

BE: +32 499 41 46 24

Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

webdesign bureau

webdeveloper/

https://webdevelopmentapp.com/nl/

Gerelateerde artikelen

Rijden in De Regen in Florida – Raak Niet in Paniek

Ken Het Verschil Tussen Onvoorzichtig en Roekeloos Rijden

De Computerbril is Ideaal Voor Tijdens Het Werken Achter een Beeldscherm