Web raketa
Image default
Sport

Fitness instructeur worden? Volg een opleiding!

Ben je sportief aangelegd en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is fitness instructeur worden misschien wel iets voor jou. De fitness opleidingen kennen verschillende benamingen. Vroeger werden de cursussen aangeduid met de benaming “Fitvak”, nu is dit NL-actief. Er bestaan vandaag de dag verschillende soorten opleidingen om deze job te kunnen uitoefenen. We geven je graag wat meer informatie hier over.

De fitnessinstructeur als all round professional

De moderne fitnessinstructeur moet van alle markten thuis zijn. Enkel kennis hebben over het correct uitvoeren van bewegingen en trainingen is niet voldoende. De moderne klant is op zoek naar het totaalpakket. Informatie over voeding, gezond leven en het maken van gedragsveranderingen zijn cruciaal voor het slagen van een trainingstraject. In de verschillende opleidingen leer je hoe je op een professionele manier met je cliënt om kan gaan. Zo bouw je een uitgebreid bestand uit met tevreden klanten.

Fitvak A/ NL-actief A

De opleiding tot fitness instructeur kan je in verschillende modules volgen. De eerste module heet Fitvak A. Deze opleiding is ideaal voor mensen die hun eerste stappen willen zetten als fitness instructeur. Je leert er verschillende zaken zoals: anatomie, omgaan met klanten, blessurepreventie, voedingsleer, en zo veel meer. Met deze opleiding kan je na het behalen van je diploma aan de slag als instructeur. Na het volgen van dit programma kan je: mensen correct begeleiden tijdens hun fitnessroutine, geschikt advies geven over hun voeding en je hebt de nodige kennis over fysiologie en anatomie.

De opleiding is zowel klassikaal als online te volgen. Zo vind je de ideale opleiding die bij jouw dagschema past.

Fitvak opleiding

Fitvak B/ NL-actief B

Ben je na het volgen van de eerste opleiding nog niet uitgeleerd? Volg dan de opleiding Fitvak B.
Na het volgen van deze module kan je aan de slag als personal trainer. Na het volgen van de eerste training kan je je kennis nog verder uitbreiden via deze lessenreeks. Je leert er over: leidinggeven, sportgezondheidsleer, coaching gericht op gedragsverandering, en nog zo veel meer. Na deze module ben je in staat om gepersonaliseerde trainingsschema’s uit te werken op maat van jouw klant.
Ne het behalen van dit diploma kan je 1-op-1 personal trainingen aanbieden aan jouw cliënteel.

Ook deze opleiding is zowel in klasverband als thuis te volgen.

Examens afleggen

Na het volgen van de cursus moet je examens afleggen. Dit gaat over de geleerde theorie en praktijk. Ook moet je slagen voor de opgelegde stage. Inzet en toewijding is dus zeer belangrijk bij het volgen van deze opleiding.

Kostprijs

De kostprijs een Fitvak opleiding schommelt rond de prijs van 900 euro
Voor een klassikale module ben je ongeveer 1250 euro kwijt. Deze investeringen betalen zichzelf zeer snel terug eens je aan het werk bent. Een goed opgeleide instructeur trekt terugkerende klanten aan die zorgen voor een langdurige stroom van inkomsten.

Heb je zin gekregen om aan de slag te gaan als fitness instructeur? Contacteer dan vandaag nog een lokaal opleidingscentrum. Zo start je binnenkort de carrière van je dromen.