Web raketa
Image default
Aanbiedingen

Het belang van een domeinnaam voor je bedrijf

Als je een kleine ondernemer bent, is de kans groot dat je te horen hebt gekregen dat je een domeinnaam voor je website moet krijgen. Maar wat is precies een domeinnaam, en waarom is die zo belangrijk? In deze blogpost lees je over wat domeinnamen zijn en waarom ze essentieel zijn voor bedrijven van elke omvang.

 

Wat is een domeinnaam? 

Een domeinnaam is je eigen unieke adres op het internet. Net als je huisadres wordt een domeinnaam gebruikt om je website te vinden en te bekijken. Een domeinnaam kun je zien als de “locatie” van je website. De meest voorkomende domeinen zijn .com, .net en .org, maar er zijn ook vele andere beschikbaar.

 

Waarom is het belangrijk om een domeinnaam te hebben? 

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om een domeinnaam voor je zakelijke website te hebben, zelfs als je net begint. Ten eerste helpt het klanten je website gemakkelijker te vinden. Als iemand je bedrijfsnaam kent, maar niet het adres van je website, dan kunnen ze gewoon yourdomainname.com intypen en direct naar je site gaan. 

 

Ten tweede geeft het hebben van een domeinnaam je bedrijf geloofwaardigheid en professionaliteit. Als klanten zien dat je een eigen domeinnaam hebt, zien ze je bedrijf als meer gevestigd en betrouwbaar.

 

Ten slotte maakt het hebben van een domeinnaam het voor klanten gemakkelijker om te onthouden hoe ze je website kunnen vinden. Als je een lang of ingewikkeld webadres hebt (zoals www.mybusinessname/wordpress/website), kan het voor klanten moeilijk zijn om te onthouden hoe ze je kunnen vinden. Maar met een eenvoudige domeinnaam als www.mybusinessname.com is het voor hen gemakkelijk om te onthouden hoe ze telkens weer naar je site kunnen terugkeren.

      

Zet deze essentiële stap

Zoals je ziet zijn er veel goede redenen om te investeren in een domeinnaam voor je zakelijke website. Als je er nog geen hebt, moedigen we je aan de sprong te wagen en er vandaag nog een aan te schaffen! Het is een essentiële stap om je online te vestigen en geloofwaardigheid op te bouwen bij potentiële klanten. Wil je een domeinnaam aanmaken of een domeinnaam verhuizen? Neem dan een kijkje op de website van Oxilion.

https://www.oxilion.nl/