Web raketa
Image default
Aanbiedingen

Hoe richt je een kantoor in op maat?

Waarschijnlijk heb je naast de dagelijkse taken van het bedrijf, zoals het regelen van inkopen, verkopen en administratie heel weinig tijd over om na te denken over de inrichting van je kantoor. Wanneer je overstapt naar een nieuw kantoor en je moet een inrichting maken, kan het zijn dat je hier dan geen, of in ieder geval niet voldoende, tijd voor hebt. In dit blogartikel vertellen we in drie gemakkelijke stappen hoe je een kantoor op maat kan inrichten.

  1. Verzamel zoveel mogelijk ideeën

Wanneer je begint met het inrichten van een kantoor is het aangeraden om vooraf een moodboard of iets dergelijks op te stellen. Door de ideeën zoveel mogelijk te bundelen kun je een duidelijk overzicht krijgen van alle verschillende ideeën die er bedacht zijn. Iedereen heeft een eigen idee over de inrichting en welke stijl gebruikt moet worden. Door iedereen aan te moedigen zijn inbreng te delen zorg je voor een representatief overzicht.

  1. Bepaal de stijl van het kantoor

Voor je overstapt op de aanschaf van meubels en andere items voor het interieur is het verstandig om te overwegen voor welke stijl jij gaat. Er zijn zoveel verschillende stijlen die voor een prachtig kantoor kunnen zorgen. Denk eens aan Scandinavisch, modern, klassiek of industrieel. Bij kantoren is de Scandinavische stijl vooral populair. De kleur van hout komt veel terug in de inrichting en het is over het algemeen lekker basic. Een klassieke stijl maakt ook veel gebruik van hout, alleen dan wel donkere tinten.

  1. Bepaal hoeveel ruimte je nodig hebt

Sinds de coronacrisis is het thuis werken enorm populair geworden en daardoor hoef je misschien niet een kantoorinrichting te maken die ruimte heeft voor iedere werknemer. Sommige werknemers hechten meer waarde aan thuiswerken dan op kantoor en sommige juist andersom. Je kan als werkgever een limiet opstellen aan de dagen dat er thuis gewerkt kan worden. Op basis van deze gegevens kun je gemakkelijk een planning maken met hoeveel werknemers er op locatie werken en hoeveel thuis. De ruimte die je dan wel nodig hebt moet je uiteraard effectief zien te gebruiken.

https://katoprojecten.nl/