Web raketa
Image default
Onderwijs

Het kiezen van een goede studiekeuze adviesbureau

Wanneer jij hulp bij studiekeuze nodig bent, kan je contact opzoeken met een adviesbureau die gespecialiseerd is in het helpen bij het maken van een studiekeuze. Natuurlijk verwacht je van een adviesbureau dat zij jou helpen bij het maken van een studiekeuze en dat die studiekeuze ook goed bij jou past. Als jij op zoek bent naar een goede adviesbureau kunnen er best een paar vragen naar boven komen. Worden er meerdere meetinstrumenten gebruikt of wordt er alleen gebruik gemaakt van één test? Beschikt de begeleider over de juiste scholing? Wil ik een adviesbureau die beschikt over een eigen testruimte? 

Vele vragen waar je rekening mee wil houden bij het kiezen van een adviesbureau die jou helpt met jouw studiekeuze.  

Meerdere meetinstrumenten om testresultaten te krijgen 

Wanneer je tot een zo goed mogelijk testresultaat wil komen, wil je zorgen dat er getest wordt met meerdere meetinstrumenten. Bij meetinstrumenten wil je dan denken aan rollenspel en een interviewgesprek. Door gebruik te maken van verschillende meetinstrumenten zal jij veel informatie opdoen over wie jij bent als persoon en wat jouw kwaliteiten zijn. Dat is iets waar de meeste mensen namelijk moeite mee hebben, erachter komen wij zij echt zijn en wat hun kwaliteiten zijn. 

Een goede studiekeuze adviesbureau zal dus meerdere meetinstrumenten gebruiken om erachter te komen wie jij bent en welke studie er goed bij jou zou passen.    

Begeleider heeft de juiste scholing 

Een studiekeuze adviesbureau kan uit verschillende dingen bestaan. Vaak bestaat het uit een bundeling van professionals die gaan kijken naar jouw zelfbeeld, hoogbegaafdheid en faalangst. Dit zijn namelijk vaak dingen die een grote invloed kunnen hebben op jouw studiekeuze. Mocht een van deze dingen jouw belemmeren in jouw studiekeuze, dan zal daar met behulp van de begeleider aan worden gewerkt. 

Vanzelfsprekend zal je begeleid willen worden door iemand die beschikt over een bepaalde scholing. Een scholing die jij belangrijk vindt. Kijk daarom ook altijd van te voren of jouw begeleider beschikt over de gewenste scholing. Mocht dat niet het geval zijn, ga dan op zoek naar een andere studiekeuze adviesbureau. 

Studiekeuze adviesbureau beschikt over een eigen testruimte 

Een studiekeuze adviesbureau met een eigen testruimte is niet per se noodzakelijk, maar is wel erg handig wanneer je de resultaten wil gaan gebruiken voor een sollicitatie of decentrale selectie. Dit komt doordat testresultaten dan alleen betrouwbaar zijn als zij afgenomen zijn in een gecontroleerde omgeving. 

Daarnaast is een testruimte ook stukken fijner aangezien jij je dan beter kan concentreren, omdat er dan geen sprake is van eventuele afleidingen. Hierdoor zal jij beter presteren en verbaas jij misschien jezelf wel met wat jij eigenlijk wel niet kan. Dit zal dan ook weer gaan bijdragen aan de betrouwbaarheid van de testresultaten.  

 

https://septemberadvies.nl/