Web raketa
Image default
Zakelijk

Orbitaal en TIG-welding van de hoogste kwaliteit

Ben je op zoek naar een mogelijkheid om ronde objecten, zoals buizen, aan elkaar te lassen? Dan is orbitaal welding de methode die je zoekt! Deze vorm van lassen is een proces dat volledig geautomatiseerd plaatsvindt. Het is bijzonder geschikt voor het aan elkaar lassen van ronde producten, zoals buizen. Dit komt doordat de machine 360 graden rondom een object draait om het aan elkaar te lassen. Dit verloopt in een consistente snelheid, waardoor het laswerk erg nauwkeurig is.

Nauwkeurig en stevig laswerk

Het proces van orbitaal welding verloopt erg nauwkeurig en zorgt ervoor dat het laswerk enorm stevig is. Daarnaast is het een vrij vlot proces, waardoor het erg geschikt is om grote hoeveelheden producten van laswerk te voorzien in een relatief kort tijdsbestek.

Een ander belangrijk lasproces is TIG-lassen. Tijdens dit proces wordt er met erg hoge temperaturen gewerkt, waardoor het mogelijk is om hooggelegeerd staal te lassen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan RVS en aluminium. Bij TIG-lassen komt er meer warmte vrij doordat er tussen het object dat gelast moet worden en de wolfraam elektrode een plasmaboog wordt betrokken. Dit is anders dan bij MIG/Mag-lassen gebeurt.

In het geval van RVS objecten aan elkaar lassen kun je zowel dik- als dunwandig RVS aan elkaar laten lassen. Hetzelfde geldt voor koper, brons en aluminium.