Web raketa
Image default
Aanbiedingen

Waarom een achterruitrijcamera handig is

Tegenwoordig zijn er steeds technologische ontwikkelingen terug te vinden in het dagelijks gebruik. Vooral de draadloze technieken worden steeds meer verbeterd denk aan de bluetooth of een wifinetwerkverbinding. Een voorbeeld van deze ontwikkelingen is de achterruitrijcamera, een camera die wordt gebruikt wanneer een bestuurbaar voertuig naar achter rijdt. Zo heeft de passagier een overzicht van wat er allemaal achter hem gebeurt.

De camera was in het begin voor veel auto’s een bepaalde luxe omdat hij niet automatisch werd geïnstalleerd door de fabrikant. Door de jaren heen veranderde dit en komt mede door de infrastructuur. Het wordt steeds drukker op de weg en vanwege de vele auto’s, fietsers, scooter en alle andere weggebruikers worden de ruimtes steeds kleiner. Hierdoor is het bijna noodzakelijk geworden om een achterruitrijcamera set te installeren. Natuurlijk zijn er verschillende soorten camera’s en dit komt omdat er verschillende soorten voertuigen zijn. Zo heeft elke voertuig zijn eigen soort camera.

Er zijn twee verschillende soorten camera die kunnen worden toegepast in een auto. De meest voorkomende en die je waarschijnlijk bijna altijd terug zal vinden in de auto is de draadloze verbinding. De techniek werkt met een digitale zender en ontvanger en is zo gecodeerd dat er niemand anders mee zou kunnen kijken. En andere techniek is de analoge verbinding. Deze verbinding is een beetje ouderwets maar wordt nog veel gebruikt in grote voertuigen, denk aan bussen, vrachtwagens of caravans. De reden dat er wordt gekozen voor deze techniek in zulke voertuigen is omdat er dan verschillende camera aangesloten kunnen worden op één monitor. Zo is er een goed overzicht van alle hoeken. Dat is erg belangrijk voor een voertuig met dode hoeken of openbare ruimtes zoals een stadsbus.

Toch is het handiger om voor een draadloze verbinding te kiezen. Deze zijn veel makkelijker te installeren en kunnen dus ook makkelijk vervangen worden. Bij een analoge verbinding moeten alle draden vervangen worden.

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl