Web raketa
Image default
Verbouwen

Een veilige werkomgeving dankzij kalibratie en gehoormetingen

Het klinkt misschien cliché, maar niks is belangrijker dan veiligheid op de werkvloer voor zowel werknemers als apparatuur. Het ergste wat kan gebeuren is dat een van je collega’s fysieke schade oploopt tijdens het werken. Denk hierbij aan gehoorschade door harde geluiden in de omgeving. Dit wil je als werknemer natuurlijk voorkomen. Hiernaast is het ook erg vervelend als apparatuur beschadigd of slechter wordt naarmate de tijd omdat er niet wordt gekeken hoe deze functioneert. Dit kan gecontroleerd worden door kalibratie apparatuur. Lees hieronder waarom het checken van het geluidsniveau van de werkplaats en het kalibreren van je meetapparatuur zo handig is.  

Waarom gebruik maken van kalibratie meetapparatuur? 

Kalibratie meetapparatuur is belangrijker dan je misschien zult denken. Op het moment dat meetapparatuur niet goed meer werkt zullen er afwijkende resultaten laten zien worden en zal dit dus voor foutieve metingen zorgen. Dit wilt natuurlijk niemand, want dan krijg je verkeerde resultaten of worden producten niet goed geproduceerd. Denk bijvoorbeeld aan een hamburger die maar half is gebakken omdat de grill eigenlijk niet helemaal goed meer functioneert. Kalibratie apparatuur wordt dus eigenlijk gebruikt als manier om de kwaliteit te borgen. Het is dus belangrijk om periodiek al je meetapparatuur na te kijken en te kalibreren, om ervoor te zorgen dat de resultaten betrouwbaar blijven. Dit kost misschien meer tijd dan je gewend bent, maar het zal je veel geld schelen. Het vervangen van je apparatuur is namelijk vaak erg duur. Door een keer wat tijd te investeren in het kalibreren van je producten zal je daarna veel geld in je zak houden. 

Een beschermd gehoor dankzij de Soundear 2001 

Het kan zo zijn dat je oren beschadigen door een overmaat van geluid. Maar hoe houdt je dit nou eigenlijk bij? Dit is te meten met apparatuur zoals de Soundear 2001. Dit soort apparatuur maakt het geluidsniveau makkelijk visueel zodat je kunt zien hoeveel geluid er in de omgeving wordt geproduceerd. Je kunt dus precies zien waar en wanneer er hard geluid wordt geproduceerd. Hij legt ook de geluidsniveaus vast, wat er voor zorgt dat documentatie gemakkelijk gaat. Je kunt dus gemakkelijk terugvinden wat voor hoge of lage geluidsniveaus er zijn geweest en op welke momenten je bijvoorbeeld oordopjes in moet. Hiermee kun je dus op tijd uitzoeken of gehoorbescherming nodig is, zodat jij of je collega’s geen gehoorschade oplopen. Ook kan je dan gelijk uitzoeken welke soort gehoorbescherming het beste bij jouw onderneming past. Hierdoor blijft de werkplek veilig voor iedereen! 

https://www.enmo-services.eu/kalibratie-meetapparatuur/