Web raketa
Image default
Auto's en Motoren

Suzuki Swift viaBOVAG

{{external image}}

De Suzuki Swift is een buitengewoon populaire economy klasse auto. Tot 1989 heette de Suzuki overigens Suzuki Cultus, daarna werd Swift de naam van deze zeer praktische vierwieler uit Japan. De Swift is al tientallen jaren niet meer weg te denken uit ook het Nederlandse straatbeeld.

 

De Suzuki Swift heette in eerste instantie Suzuki Cultus

De Cultus ging al in 1983 in productie en ondertussen is de Suzuki Swift alweer toe aan de zesde generatie. De huidige Swift is er in hatchback, sedan en cabrio uitvoering en  in een drie- en vijfdeurs uitvoering.  Ondanks stevige concurrentie van auto’s als de Mazda 2, Mitsubishi Colt, Toyota Yaris, Volkswagen Polo en Opel Corsa heeft Suzuki Swift een stevige positie ingenomen in dit segment. De Swift van de zesde generatie is gemaakt op een Heartect lichtgewicht platform en is daardoor lichter dan de voorgangers,  De auto is bovendien voorzien van een smart hybrid systeem en wint dus remenergie terug. Dit is overigens alleen beschikbaar voor de Stijl uitvoering  Ook als tweedehands auto is de Suzuki Swift erg in trek. Koop je een Suzuki Swift viaBovag, dan weet je zeker dat je een zeer betrouwbare en goed onderhouden auto aanschaft waar je nog jarenlang plezier van hebt.

Met de Swift kun je gebruik maken van herwonnen remenergie

Over het terugwinnen van remenergie gesproken, op autoblog Autodromen lees je over dergelijke en heel veel andere onderwerpen. Dit autoblog is duidelijk anders dan de gemiddelde autoblog waar het toch vooral draait om de snelheid en de PK’s van auto’s. Dit blog zoekt de achtergrond en bied je inspiratie als je zoekt naar een nieuwe of gebruikte auto en niet weet  aan welke auto’s je moet denken. Je vindt er de leukste auto must haves en over aan de auto gerelateerde onderwerpen. Een regelrechte aanrader dus en een autoblog met een heel ander geluid.