Web raketa
Image default
Aanbiedingen

Wat is staffelkorting en hoe werkt het precies?

Wat is staffelkorting en hoe werkt het precies?

Staffelkorting, je hebt er vast al wel eens van gehoord. Staffelkorting is één van de vele soorten kortingen die webshops kunnen geven. Daarnaast kun je bijvoorbeeld denken aan introductiekortingen, die worden gegeven om nieuwe producten in het assortiment in de schijnwerpers te zetten. Of wat dacht je van een welkomstkorting voor iedere nieuwe klant? 

Tot slot bestaan er ook nog de zogenaamde ‘terugkomkortingen’. Nadat je een bestelling hebt geplaatst, ontvang je een mailtje met een kortingscode voor je volgende bestelling. Zo word je gestimuleerd om nog eens een bestelling te plaatsen, in de hoop dat je een vaste klant wordt. In deze blog willen we echter graag de staffelkorting verder toelichten. Lees snel verder!

 

De betekenis van staffel en staffelkorting

Het woord ‘staffel’ is synoniem aan het woord ‘trede’. Wanneer we het hebben over een staffelkorting, dan hebben we het dus over een bepaalde korting per trede. De afnamehoeveelheid wordt hierbij in treden ingedeeld. Zo kan een webshop bijvoorbeeld bepalen dat een afnamehoeveelheid van 1 tot met 10 stuks onder trede 1 valt, 11 tot en met 50 stuks onder trede 2, 51 tot en met 100 stuks onder trede 3, 101 tot en met 200 stuks onder trede 4, en zo verder. 

Bij iedere trede hoort uiteraard een bepaalde korting. Vaak wordt er voor de allereerste trede, in dit geval van 1 tot en met 10 stuks, de normale eenheidsprijs berekend. Voor alle overige treden kan een oplopende korting worden gegeven, zoals 5 procent bij trede 2, 10 procent bij trede 3 en 15 procent bij trede 4.

 

Hoe wordt staffelkorting berekend?

Bij het berekenen van de staffelkorting wordt er gekeken naar de totale afnamehoeveelheid. Volgens bovenstaand voorbeeld ontvang je 10 procent korting over je totale aankoop wanneer je 70 stuks bestelt. Het is dan niet zo dat je voor de eerste 10 stuks de volle mep betaalt, voor stuks 11 tot en met 50, 5 procent korting krijgt, aangevuld met 10 procent korting voor de overige stuks. Je krijgt de korting uit de hoogste trede voor de gehele aankoop. 

 

Wat voor producten kun je vaak met staffelkorting kopen?

Vooral op bedrukte promotieartikelen of relatiegeschenken wordt vaak staffelkorting gegeven. Denk aan bedrukte pennen, notitieboekjes, petten, paraplu’s, koffiemokken, maar ook bedrukte aanstekers. Laat bijvoorbeeld eens personaliseerbare vuurmakers van Loopper bedrukken en je profiteert al snel van hoge staffelkortingen!

 

https://www.loopper.com/