Web raketa
Image default
Gezondheid

manuka honing dokter

Manuka honing dokter

Het mysterieuze bestanddeel van Manuka honing, bekend als MGO of methylglyoxal, staat bekend om zijn antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen. Normale natuurlijke honing heeft enkele antibacteriële eigenschappen, maar onderzoekers hebben ontdekt dat de eigenschappen van Manuka honing veel krachtiger zijn vanwege MGO.

Waterstofperoxide geeft honing zijn antimicrobiële eigenschappen. De antimicrobiële werking gaat verloren in gewone honing omdat de waterstofperoxide-activiteit achteruitgaat. Maar zelfs nadat het waterstofperoxide is verdwenen, blijven de antibacteriële eigenschappen van Manuka honing bestaan ​​vanwege de MGO. Er worden verschillende MGO gebruikt om Manuka honing te categoriseren. Hoe beter de gezondheidsvoordelen en antibacteriële eigenschappen, hoe hoger het getal op het etiket.

Manuka honing dokter

Vanwege hoe zoet het smaakt, voegen veel mensen honing toe aan hun thee, pap en gebak. Al jaren hebben het gebruik van Manuka honing als geneeskrachtig middel uit de prehistorie gedocumenteerd. De antimicrobiële eigenschappen van honing zijn pas onlangs ontdekt, aan het eind van de 19e eeuw. Veel verschillende vormen van bacteriën kunnen honing niet schaden. Bovendien stimuleert honing de ontwikkeling van specifieke weefselherstel cellen die helpen bij de behandeling van infectie gerelateerde schade. Bij topische toepassing bezit Manuka honing ook ontstekingsremmende eigenschappen die huidirritatie en het daaruit voortvloeiende ongemak verminderen. Dit zijn uitstekende voordelen voor een stof gemaakt door kleine bijen. Benieuwd hoe de Manuka honing smaakt? Bezoek onze website manuka honing dokter 

Het type honing, de methode die wordt gebruikt om het te verzamelen en de tijd van het jaar hebben allemaal invloed op de antibacteriële eigenschappen. Het type honing, de methode die wordt gebruikt om het te verzamelen en de tijd van het jaar hebben allemaal invloed op de antibacteriële eigenschappen. Sommige honingsoorten zijn honderd keer effectiever dan andere in termen van deze eigenschappen, die onderling sterk verschillen. De antibacteriële eigenschappen van honing komen van waterstofperoxide. Een soort honing met toegevoegde anti microbiële ingrediënten wordt actieve Manuka honing genoemd. Het belangrijkste antibacteriële element van dit medicijn is MGO of methylglyoxal.