Web raketa
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn staafmixers?

Wat zijn staafmixers?

Staafmixers, ook wel staafmixers of dompelmixers genoemd, zijn ideaal voor een hele reeks keukentaken, zoals mixen, pureren, hakken en kloppen. Het zijn onmisbare kleine apparaten voor iedereen die zijn culinaire mogelijkheden wil uitbreiden door snel en gemakkelijk heerlijke nieuwe gerechten te bereiden.

De voordelen van een staafmixer

Hoewel veel mensen het de moeite waard vinden om een blender in hun keuken te bewaren, kan de kleinere (en over het algemeen minder dure) staafmixer veel van dezelfde kooktaken aan met minder gedoe. En hoewel ze misschien niet geschikt zijn voor, laten we zeggen, grote partijen smoothies of het fijnmalen van noten tot boter (wat veel kracht kost), werken ze helemaal geweldig voor het emulgeren van soepen, marinades, dressings en aïolis en, ja, voor het maken van kleinere smoothies.

Ik heb ontdekt dat het vrij gebruikelijk is om zowel een blender als een dompelmixer te bezitten – maar dat het gemak van de laatste de voorkeur geniet wanneer hij gebruikt kan worden. Ik gebruik de mijne veel vaker dan mijn grote blender en keukenmachine. Hij ligt in een lade en je kunt hem er zo uithalen. Je hoeft hem niet over te zetten. Het is veel makkelijker schoon te maken. Het maakt niet uit tot welk model je je aangetrokken voelt.

Is het de moeite waard om een staafmixer te kopen?

Traditionele staafmixers kunnen onhandig zijn in gebruik en opslag, waardoor een betrouwbare compacte staafmixer voor velen een meer praktische aankoop is. Ze zijn meestal licht van gewicht en liggen prettig in de hand, waardoor het bereiden van voedsel stressvrij en plezierig wordt.

De meeste modellen worden geleverd met een paar vaatwasmachinebestendige hulpstukken – met name hakmessen en gardes – maar sommige duurdere opties hebben ook aardappelpureers, keukenmachines en grinders.

Wat is beter: staafmixer of handmixer?

Er is enige overlap in de functie van staafmixers en staafmixers, maar er zijn ook enkele belangrijke verschillen. Beide apparaten kunnen worden gebruikt om beslag te mengen, maar over het algemeen zijn staafmixers bedoeld voor kooktaken en staafmixers voor baktaken.

Gebruik je staafmixer om dipsausjes te pureren, milkshakes te mixen en sauzen te maken, en je handmixer om deeg te kneden, eieren te kloppen en room op te kloppen. Sommige staafmixers zijn uitgerust met een garde om nog veelzijdiger te zijn, maar de basismodellen blenden gewoon.

Hoe kies ik een staafmixer?

Wanneer u een staafmixer koopt, bedenk dan waar u hem voor wilt gebruiken, of dat nu eenvoudig blenden is of complexere klussen. Het heeft geen zin om veel geld uit te geven aan een model met veel accessoires als je de helft ervan nooit zult gebruiken!

Zoek naar een handvat met een grip die niet wegglijdt als u aan het kokkerellen bent, en controleer of de bediening gemakkelijk toegankelijk en instelbaar is. Hoe meer snelheidsinstellingen er zijn, hoe meer controle u hebt over uw kookkunsten. U zult merken dat een pulsefunctie een veel voorkomende functie is; deze biedt een snelle “puls” van vermogen voor extra controle bij het afbreken van taai voedsel.