Web raketa
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je vandaag de dag moet weten over telemarketing

Iedereen heeft wel eens met een verkoper aan de telefoon gesproken, maar niet iedereen heeft die ervaring als prettig ervaren. Er gaat veel meer werk zitten in effectieve telemarketing dan je van tevoren denkt. Telemarketing is gewoon een van de verschillende vormen van marketing die momenteel beschikbaar zijn. Toch is het een ondergeschikte die voor jouw bedrijf veel kan betekenen. Ben je geïnteresseerd in de voordelen van telemarketing en wil je weten hoe het werkt wanneer je het effectief inzet? Lees dan meteen verder om te zien hoe telemarketing jouw bedrijf kan helpen.

Telemarketing

Marketing is, na mond-tot-mondreclame, aantoonbaar een van de oudste methoden om mensen te informeren en te overtuigen van een propositie. Hoewel er tegenwoordig veel nieuwere marketinginstrumenten beschikbaar zijn, is telemarketing nog steeds een geweldige aanpak om potentiële klanten voor te lichten en te overtuigen van jouw dienst of product. Een bedrijf kan een (mogelijke) consument, ook wel lead genoemd, bellen om hem te enthousiasmeren over het product of de dienst, op zo’n manier dat de lead een converterende klant wordt. Mensen zijn eerder geneigd iets te kopen wanneer je bekwame verkopers inzet vanwege de interpersoonlijke interactie die je creëert aan de telefoon. Zowel business-to-business (B2B) als business-to-consumer (B2C) telemarketing is mogelijk (b2b). Hoewel je telemarketing ook zelf kunt doen, doe je er goed aan om hulp in te schakelen van een professionele telemarketeer.

Techniek van een telemarketeer

Iemand die via de telefoon verkoop doet, staat bekend als telemarketeer. Een bekende techniek van veel telemarketeers is het belscript. Echter vinden een aantal bedrijven dit juist een achterhaalde techniek. Wanneer je écht een goede telemarketeer bent kun je precies een gesprek naar jouw hand zetten en inspelen op de pijnpunten van de consument. Door een persoonlijke interactie aan te gaan en een unieke band te bouwen met een potentiële klant is de kans groot dat hij of zij een product of dienst afneemt én een goed gevoel overhoudt aan jouw bedrijf. De band die opgebouwd wordt met de potentiële klant moet moeiteloos en natuurlijk overkomen om effectief te zijn. Wanneer je dit bereikt, zal een klant sneller converteren naar een verkoop. Het uitbesteden van telefonische acquisitie kan daardoor resulteren in een aanzienlijke toename van het aantal nieuwe klanten.

Handige telemarketing

Maakt deze tekst duidelijk dat telemarketing ingewikkelder is dan het op het eerste gezicht lijkt? Convins werkt samen met jou het ideale telemarketingplan uit voor jouw organisatie. Zo verlies je geen tijd aan het formuleren van een eigen telestrategie. Convins hanteert bovendien het principe “no cure, no pay”. Jij kunt meteen door naar andere zaken en je betaalt alleen wanneer ze daadwerkelijk resultaat bieden.