Web raketa
Image default
Bedrijven

Baking soda, een handig schoonmaakmiddel!

Wellicht vraag je je af wat baking soda nou precies eigenlijk is. Baking soda is een middel dat vroeger vaker gebruikt werd bij het koken. Tegenwoordig heeft baking soda daarentegen veel meer andere alternatieven van gebruik. Het is een tijd van nu namelijk ook niet heel gek om te denken dat baking soda gebruikt kan worden voor schoonmaken. Het is namelijk zo dat in dit product bestandsdelen zitten die heel erg reinigend kunnen zijn. Hierdoor is bijvoorbeeld een marmeren vloer schoonmaken met soda een van de voornaamste gebruiken als het gaat om dit product tegenwoordig.

Waar dient het product dan allemaal voor en wat kan je ermee schoonmaken?

Het is gelukkig niet alleen maar de bedoeling dat je alleen maar jouw marmeren vloer schoonmaken met soda. Het is ook namelijk zo dat je het kan gebruiken voor het schoonmaken van bijvoorbeeld een oven of in magnetron. Door middel van de bestanddelen in de soda kunnen de vuile vlekken snel schoongemaakt worden in zulke apparaten. De gebruikswijze is dan ook als volgt: als eerste doet u wordt baking soda op een natte poetsdoek en vervolgens maakt u de plek schoon waar de vlek zich bevindt. Na een aantal keer wrijven zal u al gauw opgemerkt zijn dat de vlek dan ook echt meteen verdwenen is. Het is wel daarentegen een advies om het daarna goed uit te spoelen met water. Dit moet gedaan worden om de overige soda resten eruit te kunnen wassen.

Waar kan je baking soda kopen?

Hoewel je waarschijnlijk als eerste denkt dat je het product gewoon bij de supermarkt kan kopen, moeten we je hierbij helaas teleurstellen. Baking soda is namelijk niet zomaar te krijgen bij iedere lokale supermarkt. Je kunt dit product wel namelijk vinden bij bijvoorbeeld buitenlandse supermarkten, denk bijvoorbeeld maar eens aan een toko. Deze winkels zijn namelijk vaak wel in het bezit van baking soda. Daarbij kunt u er ook voor kiezen dit product online te bestellen. Bedrijven als Omnimar hebben dit product ook in hun assortiment!

https://omnimar.nl/blog/post/schoonmaken-met-baking-soda