Web raketa
Image default
Bedrijven

Werk zoeken via met je diploma, waar moet je op letten?

 

Als je net afgestudeerd bent, of je wellicht je huidige baan een beetje zat wordt dan is het logisch dat je wellicht opzoek ben naar een andere baan. Afhankelijk natuurlijk van jouw vaardigenheden is wil je natuurlijk een baan vinden die bij jouw specialiteiten past. Als jij goed bent met computers dan is het logisch dat je werk zoekt in ICT.  Hierdoor kan je natuurlijk  met je beste talenten werken. Solliciteren op vacatures die te maken hebben met jouw vakgebied zorgt er natuurlijk ook voor dat je meer kans krijgt op de arbeidsmarkt.

 

Vergeet niet je stages te benoemen op sollicitaties

 

Als je dan daadwerkelijk gesolliciteerd hebt op een vacature van een bedrijf waarna je vervolgens wordt uitgenodigd om op een eerste kennismakingsgesprekken te komen. Dan is het altijd handig om niet alleen je afgelopen werkervaring te benoemen, maar tevens ook de stages die je gelopen hebt in jouw carrière. Hoewel men hier niet altijd even zwaar over nadenkt, kan dit toch gezien worden als werkervaring. De meeste stagiaires worden niet betaald, dat wil  uiteraard niet zeggen dat zij geen werkervaring hebben opgedaan in hun arbeidstijd. Door middel van al jouw werkervaringsplekken te benoemen, zal het werk zoeken in ICT een stuk makkelijker voor je worden.

 

Wees niet te gestrestst op je sollicitatiegesprek

 

Het is uiteraard natuurlijk altijd een beetje spannend om op een eerste kennismakingsgesprek te gaan, je wilt natuurlijk je beste beentje voorzetten. Toch kunnen wij altijd aanraden om niet te gestrest te zijn op een sollicitatiegesprek. Hoewel dit misschien makkelijker lijkt dan dat het is, is het belangrijk dat je natuurlijk maar wel jouw vaardigheden kan benoemen op zulke gesprekken. Als je namelijk te gestrest zou zijn op een sollicitatiegesprek, dan zou het kunnen zijn dat je misschien onwaarheden per ongeluk zou vertellen, of dat je zelfs begint te stotteren. Dit is natuurlijk iets wat je graag zou willen voorkomen.

 

https://www.ictvacatures.me/