Web raketa
Image default
Gezondheid

Wat doe jij op het moment dat je negatieve energie hebt?

Wat doe jij op het moment dat je negatieve energie hebt?

Wist jij dat negatieve energie je erg veel moeilijkheden brengt? Er bestaat zowel positieve en negatieve energie en het is belangrijk dat jij daar een mooie balans tussen weet te creëren. Om erachter te komen of je negatieve energie ervaart is het goed om te weten wat dit precies inhoudt. Iedereen heeft weleens een dag waarop er veel geklaagd wordt en wanneer alles tegen lijkt te zitten. Negatieve gebeurtenissen tijdens je dag kunnen ervoor zorgen dat je in een negatieve mindset terecht komt. Dit brengt veel stress met zich mee en kan er op de lange termijn voor zorgen dat je met een burn-out te maken krijgt.  In deze blog lees je wat je het beste kunt doen als je negatieve energie en stress ervaart.

 

Gevoelige personen hebben vaker te maken met negatieve energie

Ben jij gevoelig ingesteld en voel je stress en pijn veel intenser dan anderen? Dan weet je van jezelf waarschijnlijk al dat je tijd in moet plannen waarin jij jezelf op kunt laden en kunt ontspannen. Wanneer je gevoelig bent ingesteld ben je empatischer dan andere mensen. Dit houdt in dat je de gevoelens en dus ook de emoties van anderen op jezelf kunt projecteren. Merk jij dat iemand je energie opslokt? Dan heb je met iemand te maken die negatieve energie uitstraalt. Dit neem jij over en op zo’n moment kom je zelf ook in een negatieve spiraal terecht. Je kunt ervoor kiezen om mensen in je leven te zoeken die je energie opleveren. Dat zijn gezonde en leuke relaties waarbij weinig stress komt kijken. Hoe beter je stress in je leven kunt vermijden, des te kleiner de kans is dat je ooit met een burn-out te maken zal krijgen.

Ben je toch in een burn-out terecht gekomen?

Op het moment dat je toch in een burn-out terecht raakt, is het vooral erg belangrijk dat je voldoende rust neemt. Verder kan beweging en gezonde voeding erg bijdragen aan een succesvol herstelproces. Je staat er niet alleen voor wanneer jij van je burn-out af probeert te komen. Je kunt bijvoorbeeld contact opnemen met een ervaren burn-out coach. Ben jij op zoek naar een burn-out coach in Eindhoven die bij je past? Dan kun je vaak een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen. De burn-out coach begeleidt je tijdens alle stappen en fasen van herstel die jij doorloopt.

https://liberi.nl/