Web raketa
Image default
Zakelijke dienstverlening

Het belang van wilddetectie voor overstekend wild

De jaarlijkse ongelukken met overstekend wild en de schade die daarbij komt kijken, is een van de redenen om hier een oplossing voor te zoeken. Zowel voor mens als voor dier leveren deze aanrijdingen enorm veel leed met zich mee. Hiernaast zit er veel maatschappelijke en financiële schade aan vast. Prowild heeft hiervoor een systeem ontwikkeld dat ervoor zorgt dat er veel minder kans is op aanrijdingen. Dit wildwaarschuwingssysteem zorgt er namelijk voor dat het overstekend wild wordt begeleid naar een oversteekplaats. De weggebruikers in de buurt worden gewaarschuwd door waarschuwingsborden en dienen hun snelheid te verminderen. Deze combinatie zorgt succesvol voor minder aanrijdingen met overstekend wild.

Positieve voordelen voor mens en dier

Het wildwaarschuwingssysteem van deze organisatie levert veel positieve voordelen op voor mens en dier. Als eerste zal er minder dierlijk leed voorkomen en de biodiversiteit bevorderen. Hiernaast verdient het systeem zich in een aantal jaar terug, doordat er veel schadekosten worden voorkomen. Ook het voorkomen van persoonlijk leed en slachtoffers is een goede reden om een wilddetectiesysteem aan te schaffen. Het systeem van deze organisatie is zeer effectief en de signalering werkt alleen in het geval van overstekend wild, waardoor er geen onnodige vertraging ontstaat. De organisatie biedt de mogelijkheid om een bestaand systeem te bezoeken om alles te weten te komen over de werking van het systeem.

Informeer naar de voordelen

Het wildwaarschuwingssysteem is toepasbaar bij veel verschillende situaties. Zo kan het gebruikt worden op elke weg zonder fysieke barrières, of dit nou een 80 km/h weg is of een 100 km/h. Ook bij wegen waar er geen netvoeding beschikbaar is, kan het systeem worden geplaatst door middel van zonnepanelen of als hybride-opstelling. Prowild is een flexibele organisatie die zorgt voor maatwerk voor diverse locaties. Het is toepasbaar op allerlei terreinen, van heuvelachtige terreinen tot een langer wegtraject. Door de samenwerking met ervaren partijen, kan deze organisatie de volledige voorbereiding, aanleg en realisatie op zich nemen.

https://www.prowild.net/