Web raketa
Image default
Computers / Shopping

De uitgebreide productlijn van Xiamo 2017

Xiaomi

Xiaomi is een wereldwijd merk op het gebied van smartphones, tablets en wearables. Met opkomst van Chinese smartphones behoort Xiaomi tot de top vijf grootste smartphone fabrikanten. Xiaomi’s smartphone aanbod is zeer breed, dat onderverdeeld is in diverse productlijnen met elk z’n eigen kenmerk (qua design, schermformaat, specificaties, prijs etc.).  Door de grote aanbod aan modellen, kunnen wij begrijpen dat sommigen door de bomen het bos niet meer zien. Hieronder hebben we dan ook de verschillende productlijnen uiteengezet:

Mi

De Mi productlijn bestaat uit modellen met high-end specificaties en is daarom ook de hoofd productlijn van Xiaomi. Meeste toestellen in deze productlijn hebben een scherm van 5.2 inch en zijn vrij dun in design. De Xiaomi Mi6 is de nieuwste model dat recentelijk is uitgebracht, dat in dezelfde benchmark klasse bevindt als de Samsung Galaxy S8. Tevens zijn er verschillende versies uitgebracht onder zijn voorganger Mi5, zoals Mi5C (goedkopere variant), Mi5S (betere specificaties) en Mi5S plus (5.5 inch model).

Redmi

De Redmi productlijn bestaat uit modellen met uitstekende prijs/kwaliteit verhouding waarvan het scherm grootte 5.0 inch is. Op het moment is de Redmi in de vierde generatie en onder deze generatie valt de Redmi 4, Redmi 4A en Redmi 4X. De verschillen in deze drie modellen zit in de specificaties. Het duurt ook niet meer lang voordat de Xiaomi Redmi 5 wordt uitgebracht eind dit jaar.

Redmi Note

Tevens heeft Xiaomi de Redmi Note productlijn dat eveneens een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding heeft. In tegenstelling tot de Redmi, heeft de Redmi Note een schermgrootte van 5.5 inch en zijn de specificaties iets beter. Qua generatie van modellen loopt de Redmi Note gelijk aan de Redmi. De nieuwste model is dan ook de Xiaomi Redmi Note 4X.

Mi Max

Liefhebbers van grootte schermen, oftewel phablets (phone/tablet variant), kunnen terecht bij de Mi Max. Onder deze productlijn worden smartphones uitgebracht met een 6.44 inch scherm. De Xiaomi Mi Max 2 is de meest recente model dat is uitgebracht onder de Mi Max productlijn.

Mi mix

Mi Mix is de nieuwste productlijn van Xiaomi, waarvan er nog slechts één model is uitgebracht, genaamd de Xiaomi Mi Mix. De Xiaomi Mi Mix kenmerkt zich door een uniek design waarvan de randen en de bovenkant van het scherm bezel-less is. Het scherm heeft hierdoor een screen-to-body ratio van 84.0%, wat inhoudt dat het voorkant van het toestel 84.0% bestaat uit scherm. Vanwege deze ratio, is deze 6.4 inch bezel-less smartphone ongeveer even groot als een 5.5 inch smartphone (zoals de Xiaomi Redmi Note 4(X)). Qua specificaties behoort de Xiaomi Mi Mix tot de high-end benchmark van smartphones en is daardoor geschikt om zware apps op te draaien en filmpjes op hoge resoluties te bekijken. Inmiddels is de Xiaomi Mi Mix 2 ook al uitgebracht met een 6 inch scherm met betere specificaties.