Web raketa
Image default
Computers / Shopping

Soorten daken

Er zijn een hoop verschillende soorten daken en van elke dakvorm zijn er meerdere varianten. In deze blog zal ik een aantal bekende dakensoorten bespreken en verder toelichten.

Zadeldak
Zadeldaken zijn een van de populairste soorten daken. De reden hiervoor is, omdat ze bij veel verschillende soorten bouwstijlen passen. De meeste gemakkelijke vorm van een zadeldak is een combinatie van twee dakvlakken die samen een omgekeerde V vormen. De hellinghoek van deze dakvlakken bedraagt op zijn minst 15 graden. Hoe stijl je het hellende dak maakt, maakt verder niet uit. Je kan hem zo stijl maken als dat je zelf wil. Voor dit daktype heb je twee dakgoten nodig, aan elke kant van het dakvlak eentje.

Voordelen Dit soort daktype heeft nog een aantal voordelen. Dit dak is zeer goed winbestendig en zorgt voor een goede afvoer van al het regenwater. Door je dak steil te maken creëer je meer leefruimte in je huis.

Plat dak
Een plat dak, de naam zegt het al is een dak dat bestaat uit een horizontaal dakvlak. Er is echter wel een kleine hellingshoek om ervoor  te zorgen dat het water nog weg kan lopen. Hellingen vanaf 15 graden zijn er bij een plat dak niet meer. Dan spreek je over een ander daktype.

Voordelen
Het hebben van een plat dak brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo ziet dit daktype er erg strak en stijlvol uit. Een plat dak is totaal niet gevoelig voor wind en het dak is zeer eenvoudig te plaatsen door een dakdekker. Het laatste voordeel is dat je op een plat dak ook zeer eenvoudig zonnepanelen kan plaatsen. Je kan je huis dan lekker duurzaam maken.

Kortom
Er zijn nog een hoop andere dakensoorten dit waren er in een notendoop een paar. Verder is het belangrijk om buiten het kiezen van je soort dak geregeld een dakinspectie na de aanschaf van je dak te laten uitvoeren. Dit om zo de staat van je dak optimaal te houden en lekkage te voorkomen.

http://dakbeheerhermans.nl

Gerelateerde artikelen

Luchtbevochtiger

Kerstversieringen on a budget

De Monasso scooter, lekker ongecompliceerd