Web-raketa

jun 21, 2021 Computers / Shopping

Een nieuw leven in Dubai

Een nieuw leven in Dubai

Ga je binnenkort als expat aan het werk in Dubai? En wil je daarom snel je huis verkopen? Dan is het begrijpelijk dat je niet het risico wil lopen dat je het in Dubai niet naar je zin krijgt en daardoor je woning voor niets hebt verkocht. Voordat je aan je avontuur begint in het mooie Dubai is het goed om je vooraf goed voor te bereiden.

Spreek een woord Arabisch

De meest gesproken taal in Dubai is Engels. Vooral in het zakenleven is Engels de voertaal. Dat komt voornamelijk doordat 90% van de inwoners in Dubai expats zijn. Toch scoor je pluspunten bij de lokale bevolking als zij zien dat je je best hebt gedaan om hun taal te leren. Want als je dat kan, zul je merken dat zaken doen met Emeraties nog makkelijker en beter verloopt.

 

 Leer de cultuur kennen

Bij de emeraties scoor je nog meer pluspunten zodra zij zien dat je hun cultuur kent en begrijpt. In het midden oosten hebben de mensen andere normen en waarden. Daar hoef je je natuurlijk in het dagelijkse leven niet strikt aan te houden. Maar wanneer je zaken doet of een afspraak hebt met een emeratie, dan waarderen zij het als je je aan hun leefregels houdt. Op die manier vergemakkelijkt je zakelijke bijeenkomsten.

 

Bouw je netwerk op

Misschien wel het allerbelangrijkst voor je vertrekt naar Dubai is het opbouwen van een goed netwerk. In Dubai draait alles om wie je kent. Als je geen goed netwerk hebt, kom je moeilijk vooruit. Je netwerk bouw je gemakkelijk op door je aan te melden bij bepaalde Facebookgroepen. Het is ook handig om op Instagram nieuwe vrienden te maken die in het land wonen en om vaker evenementen bij te wonen waar veel mensen uit de Emeraten aanwezig zijn.

Ga je je eigen woning verkopen voor een nieuw leven in Dubai? Bereidt je dan eerst goed voor om maximaal te genieten van je verblijf!

https://www.economy.nl/