Web raketa
Image default
Computers / Shopping

Je kind veilig laten internetten doe je zo!

Op een gegeven moment wil je (nog jonge) kind ook het internet op. Internetten is leuk, maar kan ook gevaarlijk zijn. Altijd samen met je kind online gaan is echter niet alleen onpraktisch, maar ook onmogelijk. Gebruikmaken van ‘parantal control software’ als ‘Family Safety’ kan dan uitkomst bieden.

Wat is ‘Family Safety’?

‘Family Safety’ is sinds Windows 10 een geïntegreerd onderdeel van het besturingssysteem. Het geeft inzicht geeft in de online activiteiten van je kind. Met behulp van ‘Family Safety’ kun je als ouder of verzorger bepalen tot welke websites, games en programma’s je kind toegang heeft. Het bestaat uit een website en een gratis programma.

‘Family Safety’ installeren

Is ‘Family Safety’ nog niet op je pc of laptop geïnstalleerd? Doorloop dan de volgende stappen:

  1. Ga naar ‘Start’ en selecteer ‘Instellingen’ > ‘Accounts’ > ‘Gezin en andere gebruikers’;
  2. Kies ‘Een gezinslid toevoegen’;
  3. Kies ‘Een kind toevoegen’ of ‘Een volwassene toevoegen’;
  4. Voer het e-mailadres van je kind in om hem of haar te kunnen laten deelnemen aan het systeem. Je kind krijgt hiervoor een uitnodiging toegestuurd.
  5. Heeft je kind de uitnodiging geaccepteerd? Vraag hem of haar zich dan bij Windows 10 aan te melden met hetzelfde e-mailadres als waarnaar je de uitnodiging hebt laten sturen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Is het account van je kind aangemaakt? Dan kan hij of zij zich voortaan daarmee aanmelden, krijg jij als ouder of verzorger wekelijks een rapportje in je mail over zijn of haar surfgedrag en kun je op die manier toezicht houden.

Behalve toezicht houden, kun je met ‘Family Safety’ ook het computergebruik van je kind beperken. Hiervoor moet je naar de website van ‘Family Safety’. Op deze website is zowel het account van je kind als dat van jezelf terug te vinden en kun je alles instellen.

Toegang tot websites

Via ‘Filteren op webinhoud’ kun je bij ‘Beperkingsniveau’ instellen tot welk type webinhoud je wil dat je kind toegang heeft. Je kunt instellen welke websites je kind mag bezoeken en bepaalde websites voor je kind laten blokkeren.

Tijdslimiet

Vind je het lastig om de met je kind afgesproken internettijd te controleren? Op de ‘Family Safety’ website kun je aangeven hoelang hij of zij mag internetten. Je kunt er ook voor kiezen een schema te maken.

Spelletjes

Met ‘Family Safety’ kun je ook aangeven welke spelletjes je kind mag spelen. Dit kan op basis van de leeftijdsclassificatie of per geïnstalleerde game bepaald worden.

Programma’s

Met ‘Family Safety’ kun je er daarnaast voor zorgen dat je kind niet zomaar alle programma’s die op je laptop of pc staan kan gebruiken. Dit is per programma in te stellen.

Hulp nodig?

Gaat er iets mis bij het installeren van ‘Family Safety’ of loop je tegen een ander technisch probleem aan? Ga dan bij een computerreparatiebedrijf bij jou in de buurt langs. De experts bij macbook reparatie rotterdam helpen je met alle plezier verder.

https://www.pcrefresh.com/contact/rotterdam/macbook-reparatie-rotterdam/