Web raketa
Image default
Computers / Shopping

Uw laptop sneller maken

 

Wanneer uw laptop traag is wordt al snel het hele leven een stuk langzamer. Even iets opzoeken op Google zit er niet meer in, laat staan aan studie of werk zitten; de computer doet te lang over alles opstarten en zelfs wanneer alles eenmaal is opgestart blijft de computer traag. Natuurlijk zijn hier redenen voor en kunt u de meeste oorzaken verhelpen.

 

Redenen voor traagheid

Er zijn meerdere categorieën problemen die er voor kunnen zorgen dat uw computer traag loopt, namelijk hardware en software problemen. Softwareproblemen zorgen er voor dat de computer te traag loopt omdat te veel van het vermogen in beslag wordt genomen door onnodige programma’s. Een andere mogelijkheid voor softwareproblemen is dat u een virus heeft dat uw computer vertraagt.

 

Viruscheck

Als u een software probleem heeft zijn er meerdere manieren om dit op te lossen. Allereerst kunt u eens een viruscheck doen. U installeert dan een virusscanner die uw pc langs gaat om te kijken of er virussen zijn en eventuele virussen te verwijderen. Daarnaast kunt u kijken naar de resterende ruimte op de harde schijf. Hoe minder ruimte, hoe trager uw computer zal zijn. Verwijder dus onnodige programma’s, documenten en foto’s/filmpjes. Dan geeft u uw computer de mogelijkheid sneller te zijn.

 

Hardware problemen

Naast software problemen zijn er ook hardware problemen die kunnen zorgen voor een trage computer. Computers worden over het algemeen niet vaak en grondig genoeg schoongemaakt. Aangeraden wordt om dit minimaal jaarlijks te doen maar de meeste mensen doen het nooit. Het grootste gevaar hierbij is dat de ventilatoren vol met stof zitten en daardoor niet meer goed lucht kunnen circuleren. Dit heeft als gevolg dat de hardware in uw computer veel te warm wordt waardoor u vermogen en als gevolg daarvan snelheid verliest. Om dit te verhelpen kunt u de computer openmaken en met perslucht de stof verwijderen. Dan zal de lucht beter circuleren en wordt uw hardware beter verkoeld met als gevolg dat de computer sneller wordt.

 

Is uw computer traag en wilt u dit laten repareren? Of twijfelt u of vervanging misschien beter is dan reparatie? Vraag het aan een ervaren computer reparateur.