Web raketa
Image default
Computers / Shopping

Verf je kleding

Ben jij na een tijdje je kledingkast ook altijd helemaal zat? Vind je eigenlijk dat je wel eens wat meer kleur mag dragen? Ben je stiekem heel onhandig en heb je overal vlekken op? Geen paniek, er is een hele simpele oplossing voor al deze problemen: verf je kleding en je schoenen! Het kost niet veel, het is niet moeilijk en het is een goede tijdsbesteding voor een saaie zondag. In dit artikel lees je verschillende ideeën, plus uitleg over hoe je het doet. 

Als eerste kan je je leren schoenen of dat ene leren jasje een leuk kleurtje geven. Zwart is zo saai en hoe gaaf is een knalrood leren jasje? Je leren schoenen verven begint bij het kopen van de juiste angelus leerverf. Hierna is het belangrijk dat je de schoenen goed schoonmaakt. Zorg dat er geen stof en vettigheid meer op zit. Breng dan de verf aan in dunne laagjes die je steeds goed laat drogen. Zorg dat alleen de nieuwe kleur nog te zien is en laat de schoenen dan heel goed drogen. Spuit ze in en ze zijn klaar voor gebruik. 

Als tweede kan je je spullen verven met tie-dye. Deze techniek werd veel gebruikt in de jaren 70 en afgelopen tijd heeft het een aardige comeback gemaakt in de mode. Je maakt een kledingstuk nat en dan rol of prop je hem op. Hierna zet je het vast met elastiekjes en spuit je de gekleurde verf random over de stof heen. Stop het kledingstuk in een afgesloten plastic zak voor minimaal 8 uur. Was het kledingstuk en voila, een uniek, vrolijk kledingstuk. 

Als verven toch niet helemaal jouw ding is, zijn er nog zat andere manieren om je kleding op te pimpen. Denk bijvoorbeeld aan studs en pailletten. Hiermee kan je een saai shirtje ineens een stuk interessanter maken.  

  

http://www.leerverfshop.nl