Web raketa
Image default
Computers / Shopping

Waar moet je op letten als een gaming laptop wilt?

Het gebruik van laptops stijgt harder dan de verkoop van de desktop computers. Dat is niet zo raar ook want een laptop kan je overal mee naar toe nemen, terwijl een desktop computer dit niet mogelijk maakt. Toch is een desktop computer wat beter voor gamen omdat het gemakkelijker is om een eigen game pc te bouwen. Maar je bent niet voor niets op deze blog terecht gekomen. In deze blog gaan we je namelijk vertellen waar je op moet letten bij het kiezen van een gaming laptop.

Voordat we gaan beginnen is het belangrijk dat je eerst je zelf een aantal vragen stelt. Vraag je zelf het volgende af en door deze vragen te beantwoorden kan je later de beste gameprestaties krijgen.

– Welke games speel je graag?

– Heb je voor deze games een goede videokaart nodig?

– Wil je gamen in een hoge resolutie

– Wat voor input moet het beeldscherm hebben?

Specificaties

Het meest belangrijke onderdeel voor de gaming laptop samenstellen is de videokaart. Daarnaast is de grafische kaart ook erg belangrijk als je gaat kijken naar het aantal frames per seconde. Voor een optimale game ervaring wil je minimaal 60 frames per seconde behalen met je laptop. Niet alleen de hoge frames zijn belangrijk, maar ook de kwaliteit van het beeld. Wil je een prachtige game ervaring? Ga dan voor een 4K resolutie.

Simpele games

Als je games speelt die niet veel vereisen van je laptop kan zeker voor een goedkopere variant gaan. Spellen zoals de sims, rollercoaster tycoon of Minecraft, hebben niet veel nodig van je laptop. Een basis videokaart zal genoeg moeten zijn om je te kunnen laten gamen. Als je er echt niet helemaal uit komt kun je beter naar een laptop winkel gaan en om advies te vragen bij een professional. Zo weet je zeker dat je de juiste laptop uitkiest.

https://laptopzelfsamenstellen.nl/