Web raketa
Image default
Computers / Shopping

Computermonteur nodig? Hoe je een goede vindt vanuit Woerdense Verlaat

Wat een ramp, een kapotte computer. Of het nu een crash is, een kapotte harde schijf of een irritant barst in het scherm, de dag is meestal aardig verpest als er iets mis is met de computer. Foto’s en bestanden weg? Nieuwe computer kopen of toch een reparatie? En hoe duur gaat dat allemaal worden? Logisch dat u behoorlijk wat vragen heeft.

 

En dan is er nog het probleem van het zoeken van een geschikt bedrijf die u hier mee helpt. Waar kunt u nu veilig uw belangrijke computer heen brengen en weet u zeker dat er goed mee wordt omgegaan? In de buurt van Woerdense Verlaat zijn er genoeg bedrijven die iets met computerhulp doen, maar welke moet u nu kiezen? Hieronder wat tips.

 

Communicatie

Misschien niet het eerste waar u aan denkt als u op zoek bent naar een computermonteur. Computerspecialisten staan immers een beetje bekend als nerds, niet altijd het beste met communicatie. En dan kunnen ze juist wel heel goed met computers zijn, toch?

 

Tot op zekere hoogte klopt het stereotype, een programmeur die met complexe materie bezig is kan vaak niet makkelijk schakelen naar klantcontact, de taken die hij moet uitvoeren zijn namelijk te complex daarvoor. Wat u echter zoekt is iemand die veel voorkomende hardware en software problemen kan oplossen, en er zijn genoeg reparateurs die dit kunnen en ook goed met u kunnen communiceren.

Waarom is dit zo belangrijk? Als u lijkt op de meeste mensen in Nederland, dan neemt de computer een belangrijke plaats in uw leven in. Communicatieproblemen met het bedrijf zijn vaak symptomen van onderliggende problemen. Denk hierbij aan organisatorische chaos, ongemotiveerde medewerkers of een baas die het allemaal niet meer onder controle heeft.

 

U kunt op communicatie letten nog voordat u de winkel binnen gaat. Is de website bijvoorbeeld overzichtelijk? Zijn de medewerkers over email en telefoon behulpzaam? Bellen ze terug als ze dat beloven?

Referenties

Wat vinden anderen eigenlijk van het bedrijf? Referenties en testimonials op onafhankelijke sites kunnen vaak een goed beeld geven van de sterke en zwakke kanten van het bedrijf. Let dan wel op dat u niet in de maling genomen wordt.

 

Alleen positieve reviews zorgen soms voor vraagtekens. Elk bedrijf maakt immers weleens een foutje, en mensen die een negatieve ervaring hebben gehad, schrijven nu eenmaal sneller reviews dan mensen die een positieve ervaring hebben gehad.

Andersom kunnen negatieve reviews soms bedoeld zijn om, om wat voor reden dan ook, het bedrijf schade te berokkenen. Dat kan om persoonlijke redenen, denk maar aan kennissen of (ex) werknemers, of een enkele keer was een klant gewoon onredelijk.

 

Wat is dan verstandig bij het lezen van reviews? Bedenk dat elk goed bedrijf enkele negatieve reviews mag hebben maar niet teveel. Kijk verder vooral naar de inhoud en de onderbouwing van de reviews.

 

Certificaat

Voor alle bedrijven die met ICT en computers te maken hebben is het ICT Waarborg certificaat een belangrijke graadmeter van de betrouwbaarheid van het bedrijf. Op de website van ICT Waarborg wordt beschreven aan welke criteria een bedrijf moet voldoen om voor het certificaat in aanmerking te komen. Het certificaat verleent een zekere betrouwbaarheid en extra zekerheid.

 

Bedrijven nabij Woerdense Verlaat

PC Refresh

PC Refresh doet voornamelijk reparatie en verkoop van maatwerk computers. Ze zitten in Den Haag op de Stephensonstraat. Daarnaast werken ze op afstand en met een helpdesk en doen PC reparatie Amsterdam. Ze doen vantevoren een diagnose en hebben het ICT Waarborg certificaat.

Computerhulp Midden Nederland

Dit bedrijf zit in Woerdense Verlaat en richt zich voornamelijk op de installatie van software en internetsystemen. Daarnaast doen ze ook aan de verkoop van refurbished computers.

PV Computer Solutions

Dit bedrijf zit in Woerden en specialiseert zich in computer reparaties. Ze doen van tevoren een telefonische intake en komen ook op locatie.

https://www.pcrefresh.com/contact/amsterdam/