Web raketa
Image default
Computers / Shopping

De mooiste technieken om een zijden sjaal te dragen

Een zijden sjaal van Nova Zijden Sjaals is er in vele kleuren en patronen. En daarmee de perfecte accessoire om elke outfit een speciaal tintje te geven. Of het nu gaat om een kleuraccent, een modieuze blikvanger of om je outfit te completeren, zijden sjaals houden je heerlijk warm en zorgen voor trendy accenten.

Maar hoe draag je de zijden sjaal nu goed?

In dit blog vertel ik je over de verschillende stylingopties waarmee je jezelf dankzij deze favoriete accessoire elke dag in de schijnwerpers kunt zetten.

European-Loop

Deze techniek is als het ware de moeder van alle sjaaltechnieken. De look is bijzonder geschikt voor stormachtige en oncomfortabele dagen, omdat de sjaal dicht bij je nek zit.

Zo werkt het: vouw de sjaal gewoon halverwege de lengte, leg hem om de hals en trek het open uiteinde door de lus van de sjaal. Dus niets glijdt weg en de sjaal zit perfect daar waar hij je moet opwarmen. Gaat supersnel en past over elke winterse look of lentejas.

Watervaltechniek

Deze variant werkt heel fijn. Eerst wordt de zijden sjaal asymmetrisch op elkaar gelegd en zo gevouwen dat er een grote driehoek met een lang uiteinde aan één zijde aan de voorkant overblijft. Leg vervolgens de zacht vallende sjaal om je hals en knoop de uiteinden aan één kant aan elkaar. De sjaal kan dan onder de knoop worden gerimpeld. Deze variant ziet er bijzonder mooi uit in combinatie met een (diep) opengesneden top of een jasje dat je open draagt. Heerlijk te dragen als een chique dagelijkse stijl voor het winkelcentrum en een kopje koffie in de stad!

Plooien en knopen – de stewardess look

Een heel eenvoudige techniek: eerst leg je de zijden sjaal met de diagonaal tegenover elkaar liggende hoeken op elkaar. Draai vervolgens naar de punt toe totdat een lange sjaal is gevormd. Leg deze twee keer rond de hals en knoop beide uiteinden twee keer. Trek tenslotte de knopen iets strakker aan en laat de uiteinden losjes opzij vallen. Met deze edele sjaallook kun je elke eenvoudige outfit pittiger maken en een mooi statement maken.

Voor welke knooptechniek je ook kiest, met een zijden sjaal van Nova ben je altijd goed gestyled.