Web raketa
Image default
Computers / Shopping

Een nieuwe smartphone kopen, waar let je op?

Een smartphone is geen goedkoop apparaat, grote kans dus dat het een aankoop is die je niet zomaar doet. Het is een flinke investering waar je vaak lange tijd over nadenkt. Omdat er een flink aantal keuzes zijn die je moet maken voor aanschaf van je nieuwe toestel, hebben wij vast een opsomming gemaakt waar je vooral op moet letten.

Besturingssysteem

De keuze voor het besturingssysteem is de grootste keuze die je moet maken. Ga je namelijk voor Android of toch voor IOS? In principe zegt het besturingssysteem niet heel veel over het kunnen van de telefoon, maar over het gebruiksgemak. Apple staat er om bekend ‘vrouwvriendelijker’ te zijn, je kunt er namelijk weinig aan kapot maken. De aanpassingen die je kunt maken zijn beperkt, dit kan voor anderen weer een flink nadeel zijn. Heb je meer Apple apparaten, dan is een iPhone een slim idee. Alles werkt op deze manier mooi samen.

Opslagruimte

Een ander belangrijk punt is de opslagruimte op je nieuwe toestel. Ben je iemand die hem alleen gebruikt voor bellen, appen, en het maken van een aantal foto’s? Dan ben je met de minimale opslag prima uit. Wanneer je juist van plan bent er meer mee te doen, zoals apps installeren en filmpjes maken, dan is meer opslag een beter idee. Bij de meeste Android toestellen kan je dit achteraf nog veranderen door een sd-kaartje, bij Apple zit je aan je opslagruimte vast. Denk hier voor aanschaf dus goed over na.

Camera

Zoals hierboven al even genoemd, voor de een is het maken van foto’s en filmpjes belangrijker dan de ander. Wanneer je veel waarde hecht aan mooi beeldmateriaal, dan is een goede camera een must. Hierbij let je op het aantal pixels, op zowel de front camera als de hoofdcamera. Ook het diafragma en de beeldstabilisatie zijn belangrijke dingen.

 

Aangezien je goed nadenkt over de keuze van je smartphone, is het ook een goed idee eens na te gaan denken over een smartphoneverzekering. Je Samsung Galaxy S8 verzekeren doe je al tegen een lage premie bij Smartphonepolis.

https://smartphonepolis.nl/samsung-galaxy-s8-verzekeren