Web raketa
Image default
Computers / Shopping

Hoe reinig ik mijn iMac of MacBook?

Apple producten zijn een behoorlijke investering. Je wilt er bij voorkeur zo lang mogelijk van genieten. Alleen zuinig zijn op je MacBook of iMac is dan niet voldoende. Ook een goede reiniging, waarbij niet te veel vocht wordt gebruikt, is van belang. Ben je benieuwd hoe je een MacBook of iMac schoonhoudt, zodat je het meest geniet van het haarscherpe Retina beeld of een optimale bediening met je randapparatuur? Wij geven tips.

Loskoppelen en aan de slag

iMacs, MacBooks en randapparatuur worden gemaakt van verschillende materialen. Over all kunnen ze op eenzelfde manier schoongemaakt worden. Voordat je gaat schoonmaken is het echter wel noodzakelijk de apparatuur uit te zetten en alle externe voedingsbronnen, kabels en apparaten los te koppelen. Het schoonmaken gaat gepaard met vocht en iedereen weet dat vocht en elektriciteit niet samengaan. Gebruik je randapparatuur met batterijen? Verwijder deze dan vóór het apparaat te reinigen.

Het daadwerkelijke reinigen dient te gebeuren met een zachte, pluisvrije doek die je een klein beetje vochtig maakt. Kies bij voorkeur een microvezeldoekje waar geen kleurstoffen inzitten. Vermijd daarnaast het gebruik van handdoeken, papieren doekjes, schurende doeken en andere materialen die schade kunnen veroorzaken. Let erop dat je het doekje vochtig maakt en geen water rechtstreeks op je iMac, MacBook of randapparatuur aanbrengt. Houd water sowieso uit de buurt van je Apple apparatuur. Zorg ook dat er geen vocht de openingen binnendringt. Gebruik geen spuitbussen, schuurmiddelen of oplosmiddelen. Schoonmaken met een vochtige doek is voldoende.

Met de vochtige doek kan het beeldscherm, de behuizing en het toetsenbord schoongemaakt worden. Vooral voor apparatuur met een antisliplaag is het van belang een kleurstofvrije en pluisvrije doek te gebruiken. Maak het beeldscherm van je iMac of MacBook bovendien nooit schoon met een reinigingsmiddel dat aceton bevat. Dit kan voor beschadigingen zorgen. Vermijd ook schuurmiddelen, glasreinigers, oplosmiddelen, waterstofperoxide en ammoniak. Een speciaal reinigingsmiddel voor beeldschermen mag wel gebruikt worden, maar dit dient op de doek gespoten te worden en niet direct op het scherm. Wederom om binnendringen te vermijden.

Hulp bij problemen

Mocht je iMac, Macbook of randapparatuur het begeven ondanks het feit dat je de apparatuur regelmatig reinigt, schakel dan een expert in. Een erkende Apple serviceprovider kent de producten van binnen en buiten en weet vaak snel wat eraan scheelt. In veel gevallen is reparatie mogelijk en is het niet noodzakelijk een nieuwe iMac of MacBook te kopen. Ook randapparatuur kan in enkele gevallen gewoon gerepareerd worden door iMac reparatie Rotterdam. Mocht er onverhoopt vloeistof in je Apple product terecht zijn gekomen, vraag dan zo snel mogelijk hulp. Zo kan corrosie of andere schade wellicht voorkomen worden.

https://www.pcrefresh.com/contact/rotterdam/imac-reparatie-rotterdam/