Web raketa
Image default
Computers / Shopping

Inloggen zonder je Windows-wachtwoord doe je zo!

Je hebt het wachtwoord van je computer veranderd, maar je bent hem vergeten en kunt niet meer inloggen. Je kunt dus ook niet meer bij je belangrijke tekstbestanden, je leuke vakantiefoto’s en je overige gegevens. Herkenbaar? Lees dan snel verder want wij vertellen je hoe je in Windows 10 kunt inloggen zonder gebruik te hoeven maken van een wachtwoord. Je kunt je wachtwoord namelijk vrij eenvoudig uitschakelen.

Doe een aantal aanpassingen

Wil je geen wachtwoord hoeven gebruiken om in Windows 10 in te loggen, dan is het allereerst zaak om wat aanpassingen te doen. De standaardmogelijkheden om je aan te melden vind je door eerst naar ‘Start’ te gaan, dan naar ‘Instellingen’ te gaan en vervolgens naar ‘Accounts’ en ‘Aanmeldopties’ te gaan. Hier kun je je wachtwoord wijzigen, een pincode instellen of een afbeeldingswachtwoord kiezen. Omdat je geen wachtwoord wil hoeven gebruiken en je je dus voortaan automatisch wil aanmelden, kun je dit alles min of meer negeren. Wat je wel nog even moet doen, is in het keuzemenu bovenin bij de optie ‘Wanneer moet u een wachtwoord worden vereist als u bij de computer terugkomt’ kiezen voor ‘Nooit’.

Zorg dat je automatisch wordt aangemeld

Wil je dat je voortaan automatisch wordt aangemeld, dan kan dat niet zomaar. Je moet je computer hiervoor opdracht geven. Dat doe je door de ‘Windows-toets’ en de ‘R-toets’ in te drukken. Geef vervolgens de opdracht ‘netplwiz’ en druk op ‘Enter’. Er verschijnt nu een dialoogvenster. Klik op het account waarmee je opstart. Klik vervolgens op ‘Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken’. Verwijder het vinkje ervoor en klik op ‘OK’. Windows vraagt je nu tweemaal het wachtwoord in te vullen dat bij het account hoort. Start je nu je computer opnieuw op, dan zal er niet meer om je wachtwoord worden gevraagd, maar kun je direct aan de slag.

Toch weer wel aanmelden met een wachtwoord?

Ben je bijvoorbeeld niet meer de enige die gebruikmaakt van je computer en vind je het daarom een fijner idee je toch weer aan te melden met een wachtwoord? Geen probleem: je kunt al deze instellingen natuurlijk ook weer gewoon ongedaan maken. En mocht dat je niet helemaal lukken of loop je tegen een ander probleem aan? Schakel dan de hulp in van een expert zoals imac reparatie Den Haag. Die expert is bijvoorbeeld te vinden bij een computerreparatiebedrijf bij jou in de buurt.

https://www.pcrefresh.com/contact/den-haag/imac-reparatie-den-haag/

Gerelateerde artikelen

Samsung reparatie

Een grootformaat scanner die van veel gemakken voorzien is

Lamelparket uit de eigen fabriek van Bax Houthandel