Web raketa
Image default
Computers / Shopping

Leef bewust

Het milieu is iets waar we niet omheen kunnen. We hebben onze aarde nodig, om op te kunnen wonen, voedsel te laten groeien en nog veel meer. Daarom moeten we er voorzichtig mee om gaan en dat is niet wat er nu gebeurt. Het nieuwe jaar is begonnen en het zou mooi zijn als iedereen op z’n goede voornemens lijstje zet dat hij of zij bewuster wil gaan leven wat het milieu betreft. Daarom lees je in dit artikel een aantal tips om het milieu minder te belasten.

Om te beginnen raken de energiebronnen op. We hebben in Groningen gezien wat er gebeurt als je maar olie uit de grond blijft pompen en dat willen we niet meer. Daarom moeten we allemaal over naar groene manieren van energie opwekken. Van alle energy systems zijn de zonnepanelen misschien wel het meest praktisch. Je laat ze op je dak installeren of verwerken in de dakpannen en de zon doet al het werk. De zonnepanelen prijs is nog wel hoog, maar als we het allemaal gaan gebruiken, kan de prijs ook lager worden. En daarnaast, je verdient het in een paar jaar makkelijk terug.

In de koude wintermaanden zet je graag lekker je verwarming aan, maar dat kost veel energie. Probeer daarom eerst lekker een warme trui aan te trekken voordat je de verwarming opstookt. Is het je toch nog te koud? Kijk dan eens of je huis goed geïsoleerd is. Je raakt veel warmte kwijt via de ramen als je geen isolerend glas hebt en dan stook je de verwarming eigenlijk voor niks.  

De laatste tip is dat je tweedehands spullen koopt. Het is nergens voor nodig dat we alle producten voor iedereen nieuw maken. Zeker omdat we het vaak ook snel weer weggooien. Denk voordat je iets weggooit dus ook eerst na of je er niet nog iemand anders blij mee kunt maken, want vaak is dit wel het geval.

Dit waren de tips, succes met milieubewuster leven!

https://www.wijsmanduurzaam.nl/