Web raketa
Image default
Computers / Shopping

Stormschade voorkomen

Er was vorige week een flinke storm in ons land. Vele daken waren konden niet tegen de flinke storm op. Dit is zonde van de daken en ook niet goed voor de veiligheid.  Een rieten dak is ook niet zo maar bestemd tegen een flinke storm, toch?

 

Een rieten dak moet tegen regen kunnen. We wonen immers in Nederland, waar het geregeld hard kan regenen. Gelukkig kunnen rieten daken ook wel tegen regen. Het voordeel van het riet is dat het geleidelijk naar beneden kan vallen. Het is wel handig als er dakgoten zijn die het water opvangen en weg laten stromen. Dit is niet altijd het geval of altijd nodig. Het water kan ook gewoon op de grond vallen natuurlijk. Let er wel op dat er geen mos op het rieten dak zit. Mos en andere schimmels zorgen er voor dat water niet weg kan. Dit kan uiteindelijk tot rotte plekken resulteren of lekkage. Verwijder dus altijd alle schimmels en rotzooi wat op het kan terecht is gekomen.

 

Er is ook een mogelijkheid dat er kans is op bliksem of brand. Het is erg belangrijk om een bliksemafleider op het dak te  plaatsen. Vooral als de woning in een lege ruimte staat is dit erg handig. Als er al een hoog gebouw naast staat is dit niet nodig. Tijdens zomers wanneer er wind is en veel droogte moet je geen openhaard aan zetten. Let ook buiten op met open vuur. Steek geen vuurtjes aan en kijk uit met een eventuele barbecue of vuurkorf. Als het erg lang droog is geweest kun je het dak besproeien met water. Een rietdekkersbedrijf zal precies dit advies aan je geven mocht je kiezen voor een rieten dak of als je ze belt voor advies met storm en droogte. Je kunt het dak uiteraard ook gewoon verzekeren. Kies wel de juiste verzekering om geheel zonder eigen risico te zitten.

https://www.rietwerk.nl/