Web raketa
Image default
Computers / Shopping

Tennisracket kiezen

Voor leken zal elke tennisracket er hetzelfde uitzien, maar elke tennisser weet dat de keuze voor het juiste tennisracket van belang is en het verschil kan zijn tussen winst en verlies. Veel tennissers weten niet welk tennisracket geschikt is voor hen, dus in dit artikel zullen we enkele aandachtspunten beschrijven.

 

Framelengte

De meeste tennisrackets, zoals de Head Graphene, hebben een standaardlengte van 68-69cm. Een tennisracket met een langere framelengte dan 69cm, zoals de Babolat Pure Aero Longbody, wordt een longbody genoemd in de tenniswereld. Een longbody tennisracket heeft als voordeel is de toenemende power en de langere reikwijdte. De controle en wendbaarheid zijn bij dit soort tennisrackets wel minder.

 

Profielhoogte

De dikte of hoogte van het tennisracket wordt uitgedrukt in millimeter en dit wordt de profielhoogte genoemd. Over het algemeen gaan de volgende diktes gepaard met de volgende voordelen;

  • Een tennisracket met profielhoogte tussen de 17 en 20,9 mm heeft veel controle.
  • Een profielhoogte tussen de 21 en 22,9 mm levert een gemiddelde controle op.
  • Een allround tennisracket heeft een profielhoogte van 23 tot en met 26,9 mm.
  • Als je een tennisracket koopt met een profielhoogte van 27 tot en met 28,9 mm, dan kun je een gemiddelde power verwachten.
  • Als je veel power wilt hebben, dan moet je een tennisracket kopen met een profielhoogte van boven de 29 mm.

 

Balanspunt

Een standaard tennisracket is ongeveer 68cm groot. Een tennisracket is dan precies in balans als het balanspunt rond de 33 à 34 cm ligt. Als het balanspunt onder de 33 cm ligt, zit het gewicht meer in de stil en dat noemt men een handle weight tennisracket. Het voordeel van zo’n tennisracket is de toenemende balcontrole en is geschikt voor spelers die van zichzelf al power hebben. Als het balanspunt boven de 34 cm ligt, dan noem je dit een top weight tennisracket. Dit tennisracket genereert meer power en slagkracht, maar vermindert wel de balcontrole.