Web raketa
Image default
Computers / Shopping

Onderdelen van een waterpijp

Een waterpijp is een complex stukje techniek. Als je niet goed zorgvuldig omgaat met een waterpijp dan heb je hem kapotgemaakt voordat je het doorhebt. Vandaag bespreken we daarom drie onderdelen van shisha’s.

 

Vaas

De vaas is een van de meest belangrijke onderdelen van een shisha. Zonder deze kun je namelijk niet roken. Een vaas zit standaard bij de aankoop van een waterpijp, maar sommige mensen houden ervan om te variëren met het uiterlijk van hun waterpijp. Soms kan de vaas ook om de een of andere reden niet meer goed zijn en dan kun je ook je waterpijp goedkoop weer goed te maken door alleen een nieuwe vaas te kopen.

 

Slang

De slang van een waterpijp is ook een belangrijk onderdeel die voor een groot deel de smaak van je waterpijpsessie bepaalt. Je hebt over het algemeen twee soorten slangen; wasbare slangen en niet-wasbare slangen. Beide hebben voordelen afhankelijk van de manier waarop je rookt. Als je altijd dezelfde smaak tabak rookt, kun je het best een niet-wasbare slang kopen. Deze slang zal na verloop van tijd de smaak van de tabak overnemen, waardoor de smaak nog sterker en lekkerder wordt. Als je juist vaak verschillende smaken rookt, is het beter om een wasbare slang te kopen. Deze kun je na elke sessie wassen, waardoor de smaak van de tabak juist niet in de slang gaat zitten.

 

Tabakskop

Ook de tabakskop is een belangrijk onderdeel van de waterpijp. Ook deze is belangrijk om tot een goede shishasessie te komen. Een tabakskop is er in verschillende maten diepten en omvang en ook het materiaal verschilt per tabakskop. Al deze variabelen zijn bepalend voor het heat management of verbranding van de tabak. Er zijn vele soorten en merken waaronder de El Nefes phunnel bow, de Aladan dubbele tabakskom en de Mini Kaya Phunnel bowl.