Web raketa
Image default
Computers / Shopping

Verschillende soorten boerderijen

Op boerderijen is er altijd wat te zien en wat te doen. Er zijn ook veel werkzaamheden om alle productie op gang te houden. De meest bekende is wel rundveehouderij. Op bijna elke boerderij zie je wel koeien lopen. De koeien worden gehouden voor de melkproductie. Om deze melk te krijgen moet er goed voor de koeien gezorgd worden. Ze moeten zo veel mogelijk naar buiten, goed gevoerd worden en ze moeten op tijd gemolken worden. Als dit niet gebeurd komt de melkproductie niet op gang en loopt de boer een hoop geld mis. Het werk op de boerderij is door de jaren heen een stuk gemakkelijker geworden. Vroeger moest alles met de hand maar nu hebben we gelukkig dingen als een voorkoeler en een pack mat. 

Hiernaast is er ook nog akkerbouw. Dit is bijvoorbeeld de teelt van aardappelen, uien en graan. Voor akkerbouw is er een groot stuk land nodig waarop gezaaid kan worden. Ook moet je ook een hoop geduld hebben. Het duurt lang voordat alles volledig volgroeid is. Ondertussen moet er genoeg water in de grond zitten en als dit niet het geval is moet er gesproeid worden. Het oogsten wordt gedaan door trekkers. Deze kunnen gemakkelijk de producten uit de grond halen als ze volledig volgroeid zijn. 

Ook is er nog de kippenboerderij. Deze boerderijen fokken kippen voor de eieren of het vlees. Niet elke kippenboerderij is even diervriendelijk. Veel van deze boerderijen hebben kippen die lekker buiten mogen lopen en genoeg ruimte hebben. Helaas zijn er ook nog steeds veel kippenboerderijen die de kippen in veel te kleine hokjes op sluiten. Deze kippen zullen in hun hele leven geen daglicht zien. De eieren van de kippen worden verzameld en doorgestuurd naar een bedrijf die ze keurt en ze verpakt. Hierna worden ze naar supermarkten gestuurd om ze te verspreiden onder de mensen. 

http://www.wijsmanduurzaam.nl