Web raketa
Image default
Computers / Shopping

De accu van mijn Acer laptop raakt veel te snel leeg!

Heb je gemerkt dat de accu van je Acer laptop veel te snel leeg raakt? Wij laten je in dit artikel weten wat je daar aan kunt doen. Eerst is het handig om te weten waardoor de accu van een laptop snel leeg kan raken. De laptops van tegenwoordig en zeker ook die van Acer bieden steeds meer functionaliteiten en ook is er steeds vaker de mogelijkheid om andere apparaten op de laptops aan te sluiten. Je kunt je wel voorstellen dat er dan veel stroom verbruikt wordt en dat je accu daarvan dus sneller leeg kan raken. We geven je hieronder een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat je langer met je accu kunt doen. Als je accu veel te snel leeg blijft lopen, raden we je aan een gespecialiseerd computer reparatiebedrijf als PC Refresh ernaar te laten kijken, want dan ligt het probleem wellicht ingewikkelder.

Hoe kun je langer met de accu doen?

Over het algemeen kun je stellen dat hoe minder kracht je Acer laptop nodig heeft om je laptop draaiende te houden, hoe minder stroom de accu van de laptop verbruikt. Om stroom te besparen, kun je het volgende doen:

Pas de helderheid van je beeldscherm aan

Wil je dat de accu van je Acer laptop minder snel leeg raakt, stel dan de helderheid van je beeldscherm in op het minimum. Natuurlijk moet het niet zo zijn dat je met een donker scherm gaat werken, maar je kunt de helderheid van je beeldscherm het best aanpassen aan de omgevingsomstandigheden waarin je werkt.

Sluit onnodige programma’s af

Wat je ook kunt doen om ervoor te zorgen dat de accu van je Acer laptop minder snel leeg raakt, is onnodige programma’s afsluiten. Dit bespaart stroom en maakt je laptop sneller. Als je een programma niet meer gebruikt, sluit dit dan af. Op het moment dat het besturingssysteem wordt opgestart, worden er verschillende programma’s en softwareonderdelen automatisch ook gestart, ook als je ze even niet nodig hebt. Als je programma’s en softwareonderdelen enkel gebruikt wanneer je ze echt nodig hebt, verbruikt de accu van je laptop niet alleen minder energie, maar werkt deze ook nog sneller.

Schakel de slaapstand in

Wat je verder kunt doen als je wil dat de accu van je Acer laptop minder snel leeg raakt, is je laptop in ‘slaapstand’ zetten. De ‘slaapstand’-functie doet precies wat je denkt: de functie zorgt ervoor dat je laptop gaat ‘slapen’. Je hebt het misschien niet altijd in de gaten, maar er zijn in de loop van de dag heel wat momenten waarop de laptop aan staat, maar je hem niet gebruikt. Als die momenten langer dan een paar minuten duren, gaat je laptop over in de ‘slaapstand’. Hierdoor verbruikt de accu van je laptop niet alleen minder energie, maar gaat je accu ook langer mee.

Pas wallpapers en achtergronden aan

Wil je dat de accu van je Acer laptop minder snel leeg raakt, kijk dan uit met het gebruik van wallpapers (achtergronden op je bureaublad). Bepaalde plaatjes kosten de accu van je Acer laptop veel energie. Wil je toch een plaatje als achtergrond gebruiken, dan kun je het best een zwartachtige achtergrondfoto kiezen met een klein formaat (met niet al te veel pixels).

Blijft het probleem zich voordoen?

Loopt de accu van je Acer laptop nadat je bovenstaande tips hebt uitgevoerd nog steeds te snel leeg? Laat een gespecialiseerd computerreparatiebedrijf als PC Refresh ernaar kijken. Zij kunnen ervoor zorgen dat het probleem zo verholpen is.

 

https://www.pcrefresh.com/computer-reparatie/