Web raketa
Image default
Computers / Shopping

Piano Spelen voor. Beginners

Piano leren spelen is een wens die bij veel mensen op hun verlanglijstje staan. Toch slagen mensen er niet in om deze droom te verwezenlijken. Hoe komt dit? Het kan bijvoorbeeld lijken alsof het heel moeilijk is om noten te leren, voor sommigen zelfs een onmogelijkheid. Tocg is dat niet helemaal waar. Het leren van muzieknoten is net zoals het leren van een taal op jonge leeftijd, je moet het veel doen en oefenen om het door te krijgen, maar het is niet moeilijk. De piano is verder een groot instrument en kan nogal intimiderend overkomen, maar laat u hierdoor niet uit het veld slaan.

Een belangrijke toets op de piano is de centrale C. Zoals de naam al doet vermoeden is het de middelste toets van de piano en geldt als uitgangspunt voor veel muzikale stukken. Je kan zeggen dat je de toetsen links van de centrale C met de linkerhand speelt en de toetsen rechts met de rechterhand. Het toetsenbord is opgebouwd uit witte en zwarte toetsen. Er zijn groepjes van 2 zwarte toetsen en 3 zwarte toetsen. De toets direct links van de 2 zwarte toetsen is altijd de C, de toets tussen de 2 zwarte toetsen is altijd de D, etc. Zie de illustratie hieronder.

De zwarte toesten worden gespeeld als een witte toets wordt verhoogd of verlaagd. Als een witte toets wordt verhoogd dan speel je die zwarte toets die direct van de witte toets ligt. Bij een verlaagde toets speel je de zwarte toets die direct links naast de witte toets ligt. Een verhoogde toon wordt aangegeven met een (#) en een verlaagde toon wordt aangegeven met een (b).

Een serie noten achter elkaar heet een toonladder; C-D-E-F-G-A-B-C. Dit is de toonladder van C en bestaat alleen maar uit witte toetsen. Probeer deze maar eens te spelen. De toest direct naast de C is een zwarte toets en is een verhoogde C, ook wel Cis genoemd,de toonladder van Cis is; Cis-Dis-E-Fis-Gis-Ais-Bis. Probeert u deze maar eens te spelen. Als deze letters kunnen erg overweldigend overkomen, misschien kunt u dit loslaten en proberen op gehoor deze toonladders te spelen. U hoort namelijk snel genoeg of het goed klinkt of niet.

Bent u serieus geintresseerd in piano leren spelen of denkt u dat een online cursus piano spelen voor beginners iets voor u is, bezoekt u dan onderstaande website.

http://pianospelenvoorbeginners.nl

Gerelateerde artikelen

Het belang van cybersecurity

Waar laat jij je iPhone repareren?

Een afscheidscadeau vinden voor je collega