Web raketa
Image default
Computers / Shopping

Een 3d pen gebruiken in het basisonderwijs

Waar je als ouder nog een val als tekenen op de basisschool hebt gehad heeft veel herinneringen aan potlood en verf waarmee je dan in de les mocht proberen je eigen tekening te maken. Nog steeds is het tekenen een belangrijke stap voor kinderen die creativiteit omzetten naar meer gestructureerd denken. Tegenwoordig is hier door de komst van de 3d printer maar vooral de 3d pen een verandering in gekomen. Kinderen kunnen vanaf een leeftijd van 8 jaar op school al kennismaken met een 3d pen tijdens tekenles waarmee een extra dimensie aan het tekenen wordt gegeven.

Met een 3d pen objecten tekenen

Natuurlijk is het tekenen met een 3d pen een stuk moeilijker dan het tekenen op papier. Omdat het abstracte tekenen een extra vaardigheid van abstracte vormen test is dit ook wisselend succesvol bij kinderen. Het is belangrijk dat de kinderen simpel beginnen met zogenaamde 3d stencils om de vaardigheden in 2d als ook de pen zelf eigen maken. Het zal in het begin zo zijn dat er vooral wordt begonnen met eenvoudige ontwerpen die gewoon kunnen worden overgetrokken maar in een later stadium aan elkaar worden verbonden tot een 3d object. Wanneer de kinderen voldoende handigheid hebben gekregen kunnen ze gaan proberen om het tekenen van eenvoudige abstracte figuurtjes uit de losse hand te gaan tekenen. Een bijzondere eigenschap van ruimtelijk denken wordt hierdoor extra gestimuleerd.

Welke 3d pen gebruiken

Natuurlijk zijn er nogal wat verschillende 3d pennen op de markt maar vooral voor het tekenen met kinderen is het belangrijk dat de kwaliteit van de 3d pen goed is. De 3d pen zal met het natuurlijke filament PLA moeten kunnen werken zodat er verder geen giftige dampen vrijkomen. Ook zal de kop van de 3d pen goed beschermd moeten zijn voor aanraking waardoor aanraking met de huid wordt voorkomen. Voor een goede 3d pen kunt u het beste een kijkje nemen bij de webwinkel van 3d Pen stunter