Web raketa
Image default
Computers / Shopping

Schoorsteenveger Breda, als je het goed wilt aanpakken

De schoorsteenveger Breda zorgt ervoor dat de gezellige avonden voor de open haard onweerstaanbaar blijven. Het is goed de tijd te nemen om ervoor te zorgen dat uw open haard even veilig als uitnodigend is. Jaarlijks zijn er in Nederland meer dan 2.000 branden die veroorzaakt worden doordat de huiseigenaren verzuimen de schoorsteen schoon te laten maken door een professional. Zoals bijvoorbeeld Hendriks Vegers. Bekijk deze schoorsteenveger in Breda.

Schoorsteenveger Breda geen overbodige luxe

Het is eigenlijk geen doe-het-zelf karwei, daarom is de schoorsteenveger Breda inschakelen geen luxe maar eerder noodzaak. Al zullen vele bezitters van een open haard dat misschien niet met me eens zijn. Het is het beste om een erkende schoorsteenveger in te huren om deze klus met goede kennis van zaken te laten aanpakken. Want er komt veel meer bij kijken bij het inspecteren en de schoorsteen ontdoen van roet.

Hoe vaak moet een schoorsteen worden geïnspecteerd?

Elk jaar. Nieuwe houtgestookte installaties zoals open haarden of houtkachels moeten halverwege het eerste stookseizoen worden gecontroleerd om er verzekerd van te zijn dat alles goed werkt.

Hoe vaak moet een schoorsteen worden gereinigd?

Reiniging moet worden uitgevoerd als dat nodig is – afhankelijk van de aanslag in het kanaal. De mate van aanslag is afhankelijk van het stookgedrag van de bewoners. Een jaarlijkse inspectie zal bepalen of het nodig is om de schoorsteen te vegen. In sommige gevallen is het nodig om meer dan eens per jaar te vegen.

Waarom zou u een schoorsteen laten inspecteren en reinigen?

Het verbrandingsproces deponeert een zuur materiaal dat het metselwerk of de metalen schoorstenen verzwakt, waardoor deze vroegtijdig verouderen. Aanzienlijke opbouw van creosoot, een brandbaar materiaal dat ontstaat door onvolledige verbranding, kan in brand vliegen en zich verspreiden naar de zolder en andere delen van het huis. Als een schoorsteen zelden wordt gebruikt, kunnen dieren en vogels zich daar verzamelen en nestelen, waardoor de schoorsteen wordt geblokkeerd. Bladeren, twijgen, dennenappels en takken kunnen de schoorsteen ook blokkeren.

Sterke wind of slagregen kunnen ook de schoorstenen beschadigen. Een regenkap om dieren en water buiten de schoorsteen te houden is aan te bevelen.