Web raketa
Computers / Shopping

Kinderfietsen voor jongens en meisjes

De tijd dat kinderen een oud, versleten fietsje kregen van een neefje of nichtje is voorbij. Tegenwoordig stellen ook kinderen hun eigen fiets samen bij de rijwielhandelaar of fietsfabrikant. De kinderfietsen van deze tijd kunnen met hun robuuste stalen frames wel wat hebben. Ook de velgen zijn tegenwoordig van roestvrijstaal.

 

Framematen

Kinderfietsen zijn er in verschillende framematen. Het is heel belangrijk om de juiste maat frame voor je kind te kiezen. Koop een fiets nooit op de groei. Is de fiets voor je kind te groot, dan kan hij niet bij de pedalen. Dan wordt het moeilijk om het evenwicht te bewaren. Dit vergroot de kans op slingeren en vallen. De juiste framemaat bepaal je zo:

  • Zet het zadel van de fiets op de laatste stand.

  • Vraag je kind op het zadel te gaan zitten. Kan hij nog met beide voeten plat op de grond staan? Dan heb je de juiste framemaat voor je kind. Je koopt de fiets dan verantwoord op de groei: je kunt het zadel nog omhoog zetten als je kind groter wordt.

 

Veilige kinderfietsen

Je staat er misschien niet bij stil, maar ook een kinderfiets moet goede verlichting hebben. Maak een kinderfiets nog veiliger in het verkeer en monteer reflectoren op de spaken. Zet ze er samen met je kindje op, dat vinden zij reuze gezellig. Bovendien is het leerzaam. Kleine kinderen vinden batterijlampjes erg interessant. Leg ze al vanaf jonge leeftijd uit wanneer de fietsverlichting aan moet.

 

Kinderfietsen en trends

Waren fietsen jaren geleden in allemaal zwart, tegenwoordig valt er heel wat te kiezen. De frames van nu bestaan al lang niet meer uit één kleur. Onderdelen zoals spatborden en bagagedragers kunnen in de meest uiteenlopende kleuren worden gespoten. Zadels en handvatten in contrasterende kleuren geven een fiets net dat beetje extra. Net als een opvallend grote fietsbel. Schooltassen gaan mee voorop de fiets, in een stoere gevlochten manden of krat in een fluoriserende kleur. Bagagedragers achter zijn uit. Meisjes vinden een pastelkleurige fiets met bloemenslingers helemaal te gek. Voor jongens zijn er stoere crossfietsen in de primaire kleuren rood en blauw.