Web raketa
Computers / Shopping

De telefoon van nu kan je gewoon repareren

Vandaag de dag is de mobiele telefoon een van de dingen die iedereen heeft. Al van jongs af aan leren kinderen met telefoons om gaan, zodat ze het vaak nog beter kunnen dan de ouders die hun de telefoons hebben gegeven. Maar zulke dingen leveren natuurlijk ook risico’s op: een telefoon is een breekbaar object, dat je zomaar kapot kan laten vallen. Een Samsung bijvoorbeeld kan van een hoogte van een paar meter al een behoorlijke scheur of kras in zijn scherm krijgen. Dan is het vaarwel mooie telefoon, zelfs als je een hoesje gebruikt. Maar stel je voor: het gebeurt een keer. Wat moet je dan?

Gespecialiseerde bedrijven


Gelukkig zijn er in Nederland veel services die gespecialiseerd zijn in het repareren van mobiele telefoons. Ze zijn in een gat in de markt gesprongen, want veel telefoonleveranciers vergoeden een telefoon niet meer wanneer als dat niet binnen de garantie valt. Als je de telefoon laat vallen (in het water of op de grond, bijvoorbeeld) valt die schade niet onder de garantie. Dat moet je al snel zelf gaan betalen. Of je kunt een nieuwe te halen. Maar dat is geen goede optie, want telefoons kosten behoorlijk wat geld. Een veel betere optie is om je Samsung te laten repareren bij een van de daarin gespecialiseerde winkels. In veel grote steden zijn dit soort services te vinden, en als je bijvoorbeeld helemaal in de Achterhoek woont, kan je ze zelfs opsturen via het internet.

Minder kopzorgen

 

Binnen een paar weken krijg je meestal je gerepareerde Samsung al terug, zo goed als nieuw. Dat is ook weer een kopzorg minder, toch? Het enige wat je hoeft te betalen zijn de reparatiekosten. Hoewel dit soms ook honderd euro kan bedragen, is het toch een veel voordeligere optie dan het kopen van een compleet nieuwe telefoon. Daarnaast is het ook verreweg de meest duurzame optie. Het is niet goed voor het milieu om elke keer maar een nieuwe telefoon te kopen.

Geen tijd?


Heb je geen tijd om een paar weken te wachten? Dan kan je ook een vrijblijvende afspraak maken met deze bedrijven, waarna deze wordt opgehaald, onderzocht en (met jouw goedkeuring) word gerepareerd. Met de deskundigen die in deze winkels werken is je telefoon razendsnel weer gerepareerd, soms zelfs binnen een half uurtje. Meestal krijg je ook een kopje koffie aangeboden, en kun je op de reparatie wachten.

Een dikke scheur


Dus heb je laatst je Samsung laten vallen en zit er een dikke scheur in het scherm? Of heb je hem per ongeluk in de douche laten vallen, terwijl je muziek aan het luisteren was? Een ongelukje zit in een klein hoekje, maar dat is geen reden om met een kapotte telefoon rond te blijven lopen. Wacht dus niet langer om je Samsung te laten repareren, en breng hem naar een van deze winkels. Een telefoon is een essentieel onderdeel van je leven en het zou zonde zijn om het er zomaar bij te laten.

 

http://www.smartphonerepairs.be