Web raketa
Image default
Computers / Shopping

Trouwringen symbolisme

Nu hebben trouwringen een bepaalde symbolisme over de hele wereld. We zijn het nu allemaal over eens dat het voor liefde en trouw staat. Veel mensen denken dat het altijd zo is geweest maar deze beeld klopt niet helemaal.

Alleen door vrouwen gedragen

Wist je dat vroeger trouwringen alleen door vrouwen werden gedragen? De symbolisme van trouwringen was toen heel anders. Vrouwen hadden toen weinig rechten en kozen zelfs niet hun echtgenoot uit. De hoofd van het gezien koos de echtgenoot uit en dit was op het basis van het verbeteren van de positie van de familie. Het had weinig met liefde te maken en de trouwringen nog minder. De vrouw deed de trouwring om te laten zien dat ze getrouwd was en nu aan een man toebehoorde.

Het was heel achterlijk natuurlijk om een persoon aan een ander te geven maar zo ging het wel. De vrouw diende trouw te zijn en alles doen wat haar man haar opdroeg. Vandaar het woord trouw en de man had alle macht in de relatie.

Emancipatie

Pas na de wereldoorlogen en emancipatie van vrouwen begon het allemaal te veranderen. De betekenis van trouwringen begonnen ook te veranderen. Vrouwen kregen meer rechten en nu hebben ze alle rechten dat een man ook heeft, Trouw gaat nu beide kanten op en staan trouwringen nu voor liefde uit vrij keuze.

amexxi.nl/

lucardi.nl/

trouwringenshowroomutrecht.nl/