Web raketa
Image default
Computers / Shopping

Wat kun je met cloud hosting?

De term cloud hosting is voornamelijk iets van de laatste paar jaar. Maar bijna niemand kan exact uitleggen wat cloud hosting precies is. De grote onduidelijkheid bij aanbieders en afnemers hebben tot vele discussies geleid over wat cloud hosting nou precies is en wat het inhoud. Hieronder probeer ik daarom duidelijk uit te leggen wat cloud hosting is.

De betekenis is grote lijnen

Het begrip kan voorzichtig omschreven worden als een verzamelterm voor een aantal hosting gerelateerde diensten ( ook wel oplossingen genoemd). Deze oplossingen bestaan vaak al langer dan de term cloud hosting zelf. De verschillende manieren waarmee cloud hosting in verband staat zijn absoluut niet nieuw. In het verleden was het opzetten van deze hosting gerelateerde diensten zeer moeilijk maatwerk. Tegenwoordig zijn deze diensten al een stuk betaalbaarder en toegankelijker geworden.

Cloud hosting en een vps server

Zoals hierboven al uitgelegd is cloud hosting dus een verzamel begrip voor alle diensten rondom de vps server. Een vps server is een server die gekoppeld is aan een grote fysieke server. Bij deze server kun je verschillende delen opkopen. Je kunt dan kiezen hoeveel geheugen je nodig hebt. Hier kun je dan een soort abonnement op afsluiten. Je kunt dan ook kiezen om na een paar maanden geen geheugen meer bij deze grote fysieke server af te sluiten, of je kunt er dan voor kiezen om juist meer geheugen te ‘huren’.